• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
21°Bratislava

Video: Slovan porazil Atlant, drámu rozhodli Slovinci

  • 21:29 29.11.2014
  • BRATISLAVA
Video: Slovan porazil Atlant, drámu rozhodli Slovinci

Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali v sobotňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) nad Atlantom Mytišči 2:1 po samostatných nájazdoch.

V zostave "belasých" pre zranenie chýbal Štefan Ružička. Tréner Petri Matikainen však už mohol počítať s Tomášom Netíkom, ktorý hral vo formácii so Slovincami Žigom Jegličom a Rokom Tičarom. Slovanisti mali v súboji streleckú prevahu, ale gólmana Engrena prekonal len Tičar. Za hostí vyrovnal Leščenko a v nájazdoch rozhodol o triumfe Slovana Tičar.

Bratislavčanom sa v posledných dueloch nedarí, keď v ostatných deviatich súbojoch strelili len 8 gólov a získali v nich len osem bodov.

Prvý vzájomný duel týchto dvoch tímov v tejto sezóne sa 18. novembra skončil výhrou Slovana 2:1. Počas svojho účinkovania tak Slovanisti prehrali s týmto súperom iba raz, vo vlaňajšej sezóne v Slovnaft aréne 1:2 po samostatných nájazdoch. V ostatných dueloch v predchádzajúcich sezónach bodovali naplno (vonku - 1:0, 2:0) a (doma - 3:2).

Odporúčame aj:

Hokejový Slovan má dokument, diváci nahliadnu do zákulisia

KHL má nového šéfa, Medvedev za asistencie Putina skončil

Najkrajšie zákroky týždňa v KHL uzatvára gólman Backlund

Tomáš Rachůnek v Slovane skončil, odohral iba deväť zápasov


Pre Bratislavčanov bolo sobotňajšie stretnutie tretím z dôležitej domácej série, ktorú začali dvoma prehrami s Lokomotivom Jaroslavľ a Viťazom Podoľsk.

Najbližšie sa Slovan predstaví v pondelok 1. decembra o 19.00 h opäť doma proti Metallurgu Novokuznecku, po tomto súboji ho čakajú zápasy v Soči a v Moskve proti Dinamu.

V novembri Slovan odohral desať zápasov a nazbieral v nich len 11 bodov. V tejto sezóne majú "belasí" na svojom konte z 32 duelov dovedna 40 bodov so skóre 68:80, Atlant nazbieral o bod viac. Po sobote figurujú Bratislavčania na poslednom 14. mieste tabuľky Západnej konferencie. Za 8. priečkou znamenajúcou prienik do play-off zaostáva bratislavský tím o osem bodov.

Najbližšie sa Slovan predstaví v pondelok 1. decembra o 19.00 h opäť doma proti Metallurgu Novokuznecku, po tomto súboji ho čakajú zápasy v Soči a v Moskve proti Dinamu.

VÝSLEDOK:

HC Slovan Bratislava - Atlant Mytišči 2:1 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly:

18:10 - 1:0 R. Tičar (Ž. Jeglič)


22:29 - 1:1 V. Leščenko (I. Levickij)


* v 63. minúte nepremenil M. Bartovič (Slovan) trestné strieľanie


Samostatné nájazdy:
1. séria: Ž. Jeglič (gól) - I. Radulov (nedal)
2. séria: T. Netík (nedal) - S. Šmeľov (nedal)
3. séria: M. Vondrka (nedal) - A. Engqvist (gól)
4. séria: I. Radulov (nedal) - Ž. Jeglič (nedal)
5. séria: P. Vrána (nedal) - R. Tičar (gól)

Vylúčenia:

03:25 Matt Murley (Slovan) - 2 min. (seknutie)
15:56 Oleg Jašin (Atlant) - 2 min. (hákovanie)
31:25 Ladislav Nagy (Slovan) - 2 min. (podrazenie)
35:05 Tomáš Netík (Slovan) - 2 min. (podrazenie)
41:41 Jaroslav Dyblenko (Atlant) - 2 min (hrubosť)
41:41 Rok Tičar (Slovan) - 2 min. (hrubosť)

42:18 Tomáš Surový (Slovan) - 5 min. + DKZ (seknutie)


46:36 Igor Levickij (Atlant) - 2 min. (podrazenie)
55:20 Jonathan Sigalet (Slovan) - 2 min. (podrazenie)
61:30 Ladislav Nagy (Slovan) - 10 min. (osobný trest za nešportové správanie)
62:15 Michail Ťuľapkin (Atlant) - (podrazenie) - rozhodcovia nariadili trestné strieľanie

strely na bránu: 43:25, vylúčenia: 5:3 na 2 min., navyše: 43. Surový (Slovan) - 5 min. + trest do konca zápasu za seknutie, 62. Nagy (Slovan) - 10. min. (osobný trest za nešportové správanie), presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Naumov, Soin - Balodis, Birin, 10 055 divákov (vypredané)

Zostavy:
Slovan: Backlund - Štajnoch, Sigalet, J. Brejčák, Baranka, Sersen, V. Mihálik, Luža - Surový, Murley, Bartovič - L. Nagy, V. Nedorost, Vondrka - Jeglič, Tičar, Netík - A. Šťastný, Bližňák, Ölvecký
Atlant: Engren - Gilroy, Korobov, Novopašin, Němec, Ťuľapkin, Dyblenko, Jarullin - A. Černov, Engqvist, Šmeľov - Sošnikov, P. Vrána, Potapov - I. Radulov, Bodrov, Viačeslav Kozlov - Leščenko, O. Jašin, Levickij

I. tretina

V úvode stretnutia mali miernu prevahu hostia z moskovského predmestia, no nepodarilo sa im skórovať ani pri vylúčení Murleyho.

V početnej nevýhode zaujal neúspešný únik Nagya a v ďalšom priebehu prvej dvadsaťminútovky na domácej strane pokus Surového či nevyužitá presilovka.

Slovan sa dočkal v 19. min, keď Tičar nachytal Engrena na "hruškách" a gólman hostí si strelu Slovinca z nulového uhla zasunul do vlastnej bránky - 1:0.

II. tretina

Odpoveď súpera prišla v 23. min - Leščenko sa pred bránkou zbavil Štajnocha a z otočky prekonal Backlunda - 1:1. Na opačnej strane mieril len do Engrenovej lapačky Nagy a gólom sa neskončila ani spolupráca Netíka s Tičarom. V 35. min nepochodil Netík, ktorého pokus zneškodnil brankár Atlantu.

III. tretina

Na začiatku tretej časti mali hostia výhodu päťminútovej presilovky, keď pod sprchy predčasne putoval Surový. V ďalšom priebehu tretej tretiny sa obaja súperi snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no nepodarilo sa to Slovanu ani Atlantu.

Predĺženie a sam. nájazdy

V predĺžení kapitán Bartovič nepremenil trestné strieľanie a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich o triumfe Slovana rozhodol Tičar.

V úvode stretnutia mali miernu prevahu hostia z moskovského predmestia, no nepodarilo sa im skórovať ani pri vylúčení Murleyho. V početnej nevýhode zaujal neúspešný únik L. Nagya a v ďalšom priebehu I. tretiny na domácej strane pokus Surového či nevyužitá presilovka. Slovan sa dočkal v 19. min, keď Tičar nachytal Engrena na "hruškách" a gólman hostí si strelu Slovinca z nulového uhla zasunul do vlastnej bránky - 1:0.
Odpoveď súpera prišla v 23. min - Leščenko sa pred bránkou zbavil Štajnocha a z otočky prekonal Backlunda - 1:1. Na opačnej strane mieril len do Engrenovej lapačky L. Nagy a gólom sa neskončila ani spolupráca Netíka s Tičarom. V 35. min nepochodil Netík, ktorého pokus zneškodnil brankár Atlantu.
Na začiatku tretej časti mali hostia výhodu päťminútovej presilovky, keď pod sprchy predčasne putoval Surový. V ďalšom priebehu III. tretiny sa obaja súperi snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no nepodarilo sa to Slovanu ani Atlantu.
V predĺžení kapitán Bartovič nepremenil trestné strieľanie a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich o triumfe Slovana rozhodol Tičar.

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Prežívame náročné obdobie. Myslím si, že tím stále napreduje. Dnes sme dobre korčuľovali, utvárali si šance a konečne aj zvíťazili. Nechápem, prečo máme doma viac vylúčení, ako si zaslúžime. Ak budeme v nastúpenej práci pokračovať, určite budeme dávať viac gólov a získavať viac bodov."

Alexej Kudašov (tréner Atlantu): "Myslím si , že to bol to veľmi vyrovnaný zápas a rozhodlo sa až v nájazdoch. Prehrali sme, a to ma sklamalo."

Tomáš Netík (útočník Slovana): "Je to víťazstvo a tešíme sa z neho. Posledné zápasy sú ako cez kopirák. Nedávame góly a potom sa musíme snažiť získať body v predĺžení alebo nájazdoch. To je veľmi náročné. Všetci sa snažíme, ale nedávame tie góly. Určite sa to raz pretrhne."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.