• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Tréner Vůjtek poslal jedného hráča domov, pripojí sa Stümpel

  • 21:42 06.04.2013
  • BRATISLAVA
Tréner Vůjtek poslal jedného hráča domov, pripojí sa Stümpel

Slovenská hokejová reprezentácia začne na budúci týždeň tretiu časť prípravy na majstrovstvá sveta vo Švédsku a Fínsku s menšími zmenami.

Do kempu sa už zapoja aj brankár Július Hudáček a útočníci Jozef Stümpel s Tomášom Záborským, ktorí doteraz s tímom netrénovali. Po návrate zo zápasov vo Švédsku to oznámil tréner Vladimír Vůjtek.

"Z hráčov, ktorí absolvovali druhú fázu prípravy vrátane zápasov vo Švédsku, sme sa rozlúčili s Jakubom Gašparovičom. Všetci ostatní sa budú hlásiť na utorkovom zraze. V utorok sa budú na zraze Jozef Stümpel, Tomáš Záborský a aj brankár Július Hudáček, lebo zranenie Jána Laca si vyžiada dlhšiu dobu liečenia. Pôvodne mal v utorok prísť na zraz aj obranca pražského Leva Juraj Mikuš, no miesto toho sa bude musieť podrobiť operácii,“ uviedol pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja HockeySlovakia.sk Vladimír Vůjtek.

Slováci majú za sebou prvé dva prípravné zápasy pred svetovým šampionátom. Vo Švédsku prehrali s domácimi "tromi korunkami" najskôr v Oskarshamne 1:6 a potom vo Växjö 1:5. V ďalšom týždni prípravy preveria Slovákov v Žlobine a Bobrujsku Bielorusi.

"Aj keď výsledky zápasov vo Švédsku sú podobné, v našej hre bol veľký rozdiel. V úvodnom súboji sme hrali zle vo všetkých aspektoch, druhý duel bol z našej strany lepší a 54 minút sme boli Švédom rovnocenným súperom. Žiaľ, dopustili sme sa viacerých hrubých chýb a v závere inkasovali tri góly," povedal po návrate na Slovensko reprezentačný kormidelník Vladimír Vůjtek, ktorý videl paralelu úvodných dvoch prípravných zápasov s tými spred roka.

"Vtedy sme v Košiciach hrali dva zápasy s Dánskom, ktoré je výkonnostne niekde inde ako Švédi, a oba sme prehrali - 1:3 a 3:4. V tom prvom sme hrali veľmi zle, v druhom sme už boli lepší,“ pripomenul pre HockeySlovakia.sk Vladimír Vůjtek.

Slovenská reprezentácia sa po dvoch dňoch voľna stretne 9. apríla v Bratislave a vo štvrtok 11. apríla sa presunie do Bieloruska, kde ju čakajú súboje 12. a 13. apríla.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.