• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
25°Bratislava

Chystáte sa refinancovať? Nový úver vám môžu poistiť

  • 8:00 18.11.2014
Chystáte sa refinancovať? Nový úver vám môžu poistiť

Slováci využívajú možnosť refinancovania čoraz častejšie. Podľa analýzy Zuno tvoria od januára 2014 pôžičky na refinancovanie až 32 % z celkového objemu úverov online banky. Aby sa klientovi refinancovanie vyplatilo, je potrebné dopredu zvážiť všetky aspekty presunu pôžičky. "Pri riešení refinancovania sa netreba pozerať iba na nižší úrok. Klienti by sa mali banky pýtať aj na dobu splatnosti, výšku mesačnej splátky, poplatky a celkové preplatenie úveru. Ak všetky parametre budú výhodnejšie, môže ísť do toho," konštatuje Jozef Ryník, šéfredaktor portálov banky.sk a poisťovne.sk. Či sa vám teda refinancovať oplatí si môžete zistiť aj sami, pomocou refinančnej kalkulačky. Na stránke banky si do nej zadáte jednoduché údaje o svojom úvere ako výška pôžičky, výška mesačnej splátky a doba splatnosti a rýchlo zistíte, koľko viete prenesením úveru ušetriť.

Poistite sa radšej vopred

S prenosom úveru sa však neoplatí čakať ani do poslednej chvíle, keď už nie sme schopní splácať mesačné splátky. Klientovi hrozia úroky z omeškania a zhoršená platobná disciplína môže byť prekážkou pri posudzovaní nového úveru na refinancovanie v inej banke. Aby ste sa v podobnej situácii neocitli, svoj nový úver si radšej poistite. V online banke Zuno napríklad toto poistenie dostanete k extra balíku služieb navyše k pôžičke Plus, spolu s ďalšími benefitmi. "Klient dopredu nevie v akej finančnej situácii sa bude nachádzať o pár mesiacov alebo rokov. V prípade, že by chcel požiadať napríklad o zníženie mesačnej splátky alebo o predčasné splatenie úveru, pri pôžičke Plus za tieto úkony nebude doplácať," hovorí Jozef Dudáš, produktový špecialista v Zuno.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.