• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
24°Bratislava

Handzuš sa zranil na tréningu, 'barani' zahrajú bez neho

  • 12:09 13.11.2014
  • BANSKÁ BYSTRICA
Handzuš sa zranil na tréningu, 'barani' zahrajú bez neho

Hokejový majster sveta 2002 Michal Handzuš sa predbežne dohodol s extraligovou Banskou Bystricou a do kolotoča zápasov by mal naskočiť na budúci týždeň. Pôvodne mal 37-ročný center hrať už po reprezentačnej prestávke, jeho plány však prekazilo menšie zranenie.

"Predbežne sme sa dohodli s Michalom Handzušom, že nastúpi za Banskú Bystricu už tento týždeň, avšak pred pár dňami sa na tréningu zranil. Nejde o nič vážne, je to iba svalové zranenie, budúci týždeň by mohol byť stopercentne zdravý. Uvidíme, ako rýchlo prebehne liečba. Každopádne za nás nastúpi na niekoľko zápasov, keďže ešte nemá relevantné ponuky zo zahraničia. Bude záležať iba od jeho rozhodnutia, koľko odohrá stretnutí za Banskú Bystricu," povedal pre portál bystricoviny.sk generálny manažér HC '05 Banská Bystrica Vlastimil Plavucha.

Súvisiace:

Video: Gáborík strelil dva góly, Boston dostal 'nakladačku'

Video: Záborský skóroval v LM, v Salzburgu bola 'divočina'

Video: Brankár Halák dvoma nulami napodobnil DiPietra


Michal Handzuš už pred pár týždňami hovoril, že stále čaká na ponuky z NHL. Ak by neprišli, láka ho aj pôsobenie v Slovane Bratislava, kde ho však odrádza náročné cestovanie za súpermi do Ruska.

Jeho hokejovému štýlu by najlepšie vyhovoval švédsky hokej. Dlhoročná opora slovenskej reprezentácie by si na severe Európy rada zahrala. "Priznávam, že Švédsko a tamojšia liga by mi najlepšie sedeli," uviedol Handzuš.

Banskobystričan naposledy hral za Chicago Blackhawks v NHL, celkovo v základnej časti profiligy nastúpil na 1010 zápasov, dal v nich 185 gólov a pridal 298 asistencií. V play-off sa v 116 stretnutiach tešil šestnásťkrát z presného zásahu a celkovo zo 46 bodov. Handzuš si okrem Banskej Bystrice a Chicaga už obliekol aj dresy Popradu, Worcesteru, St. Louis, Phoenixu (dnes Arizona), Philadelphie, Zvolena, Los Angeles a San Jose.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.