• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
13°Bratislava

Kozák privítal na zraze všetkých hráčov, Škrtel netrénoval

  • 20:45 11.11.2014
  • SENEC
Kozák privítal na zraze všetkých hráčov, Škrtel netrénoval

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal na utorkovom zraze pred stretnutím proti Macedónsku v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska (sobota 15. novembra o 20.45 h v Skopje) a medzištátnym prípravným zápasom proti Fínsku (utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline) všetkých nominovaných hráčov.

Súvisiace:

Útočník Macedónska hecoval Muchu, Slovákom sľúbil dva góly

Na stretnutie v Senci prišli aj dvaja nováčikovia v seniorskom národnom tíme - stredopoliari Ondrej Duda (Legia Varšava) a Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň).

"Zatiaľ som dvoch nováčikov privítal, ale nebol čas na nejaké rozsiahle rozhovory s nimi. Obaja hrajú v popredných kluboch na špici súťaží v Poľsku a Česku. Sám som zvedavý, ako budú reagovať v spoločnosti najlepších slovenských hráčov. Talent a potenciál rozhodne majú," povedal na stretnutí s novinármi rodák z Matejoviec nad Hornádom J. Kozák.

Niektorí hráči majú menšie zdravotné problémy

Na margo zdravotného stavu kádra doplnil: "Niektorí hráči majú menšie zdravotné problémy. Verím, že do zápasu s Macedónskom budú všetci v poriadku. Hamšík neodohral minulý týždeň zápas Európskej ligy, lebo sa mu vrátili zdravotné problémy. Potom však nastúpil v lige proti Fiorentine. Už som sa s ním rozprával, cíti sa dobre a je v poriadku. Mak mal svalový problém, je to nevyspytateľné zranenie, pri ktorom človek nikdy nevie. Už absolvoval tréning v plnej záťaži. Verím, že tak isto bude pripravený." Jedinou vynútenou zmenou v národnom tíme SR je už dávnejšie známe nahradenie defenzívneho univerzála Norberta Gyömbéra stopérom Kornelom Salátom.

Utorkový večerný tréning neabsolvoval Martin Škrtel. Dôvodom bola zdravotná indispozícia 29-ročného kapitána národného tímu a obrancu anglického klubu FC Liverpool. "Martin má dýchacie problémy, je v opatere našich lekárov. Nemalo by to však byť nič vážne," uviedol pre agentúru SITA manažér komunikácie a PR Slovenského futbalového zväzu Juraj Čurný.

Z nominovanej "dvadsaťtrojky" hráčov na spomenuté dva duely avizovane netrénoval naplno so spoluhráčmi Róbert Mak. Krídelník gréckeho klubu PAOK Solún pre svalové zranenie vynechal ostatné dva zápasy, v Skopje však chce hrať. "Som pripravený, cítim sa oveľa lepšie. V Grécku som už absolvoval jeden tréning, na ktorom som už zaberal úplne naplno, vrátane šprintov," uviedol na popoludňajšom zraze v Senci pre agentúru SITA 23-ročný bratislavský rodák Mak a doplnil: "Dnes chcem ešte trochu zregenerovať a úplne sa doliečiť, v stredu už budem s mužstvom riadne trénovať. Proti Macedónsku chcem byť pripravený nastúpiť."

Kozák dvíha varovný prst

Slovensko je lídrom C-skupiny spomenutého kvalifikačného cyklu, z troch doterajších zápasov nazbieralo deväť bodov za víťazstvá nad Ukrajinou, Španielskom i Bieloruskom. Macedóncom patrí s tromi bodmi na konte štvrtá priečka, dosiaľ jediný úspech si pripísali v októbrovej domácej konfrontácii s Luxemburčanmi (3:2).

"Nie je to zlá pozícia, byť na prvom mieste v tabuľke a mať za sebou mužstvá ako Španielsko a Ukrajina. Chlapci sú si vedomí, že byť úspešný v kvalifikačných zápasoch nie je jednoduché. Zaručí im to len kvalitná príprava a zodpovedný prístup," povedal na tlačovej konferencii bývalý kouč MFK Košice.

Macedónsko bolo v októbrovom rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na 99. mieste, Slovensku patrila 24. pozícia. Aj z tohto pohľadu budú favoritom duelu v Skopje hostia. S týmto konštatovaním súhlasil aj Ján Kozák, ale napriek tomu dvíha varovný prst.

"Pokiaľ ide o Macedónsko, je to nevyspytateľné balkánske mužstvo, ktoré disponuje kvalitnými hráčmi. Takmer všetci jeho futbalisti pôsobia v zahraničí. My si nemôžeme dovoliť niekoho podceniť či nejsť naplno do súboja. Prehra v Španielsku 1:5 pre nich nevyznela dobre, ale tam môže každý takto vysoko prehrať. Potom zvíťazili nad Luxemburčanmi, hoci po prvom polčase prehrávali a mali v tom stretnutí problémy. Dvaja ich hráči sa tam zrazili hlavami a museli striedať, nastal chaos v ich hre, ale napokon to zvládli a vyhrali. Najlepšie hrali na Ukrajine, hoci - paradoxne - prehrali. Najmä v prvom polčase tam hrali veľmi dobre. Je vidieť, že ten tím sa od zápasu k zápasu zlepšuje. Čaká nás skutočne náročné stretnutie, ale také sú všetky kvalifikačné," uzavrel kormidelník slovenskej reprezentácie.

Domácim bude v Skopje z pôvodne ohláseného kádra chýbať Stredopoliar Agim Ibraimi zo slovinského klubu NK Maribor.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na stretnutie proti Macedónsku v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska (sobota 15. novembra o 20.45 h v Skopje) a medzištátny prípravný zápas proti Fínsku (utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline):

Brankári (3): Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.)
Obrancovia (7): Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Kornel Saláta (DAC 1904 Dunajská Streda), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty/Kaz.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Dušan Švento (1. FC Kolín/Nem.)
Stredopoliari (10): Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Kat.), Miroslav Stoch (FC Al-Ain/SAE)
Útočníci (3): Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav/ČR), Adam Nemec (1. FC Union Berlín/Nem.), Filip Hološko (Rizespor/Tur.)

Náhradníci:
Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Martin Dúbravka (Esbjerg fB/Dán.), Dušan Perniš (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Košický (Asteras Tripoli/Gréc.)
Obrancovia: Pavol Farkaš (FK Gabala/Azer.), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava), Lukáš Štetina (Dukla Praha/ČR), Martin Juhar (SK Slavia Praha/ČR), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905/ČR)
Stredopoliari: Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Ján Vlasko, Erik Sabo (obaja Spartak Trnava), František Kubík (Slovan Bratislava), Tomáš Ďubek (FC Slovan Liberec/ČR)
Útočníci: Adam Zreľák (MFK Ružomberok), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR), David Depetris (FC Monarcas Morelia/Mex.), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg/Nem.), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.)

Realizačný tím:
tréner: Ján Kozák
asistent trénera: Štefan Tarkovič
tréner brankárov: Miroslav Seman
kondičný tréner: Martin Rusňák
lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener
fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko
masér: Mário Prelovský
kustód: Ján Beniak
videoanalytik: Michal Slyško
technický vedúci: Róbert Tomaschek
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.