• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
20°Bratislava

Štadión v Trenčíne začnú búrať, ostane len hlavná tribúna

  • 13:41 04.11.2014
  • TRENČÍN
Štadión v Trenčíne začnú búrať, ostane len hlavná tribúna

Fortunaligový futbalový klub AS Trenčín začne od stredy v súčinnosti s mestom búracie práce na štadióne. Spoločnosť, ktorá vyhrala verejnú súťaž, sa pustí najprv do nekrytých tribún štadióna na Sihoti. Proces búrania by mal byť ukončený v priebehu šiestich týždňov. Od záverečného domáceho zápasu jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže proti Senici (22. novembra) bude počas domácich stretnutí AS Trenčín k dispozícii už iba hlavná tribúna štadióna.

"S mestom pripravujeme všetko na zbúranie tribún. Všetky skladové priestory sme presťahovali. Presunmi v priestoroch krytej tribúny a s pomocou priestorov na plavárni zvládneme všetky komplikácie. Sme radi, že v naplánovanom procese sa začne konať," povedal pre oficiálny web Trenčanov hovorca futbalového klubu Martin Galajda.

Na uzavretie nekrytej tribúny sa futbalisti pripravili skôr

V Trenčíne sa začalo pracovať na demontáži kamerového systému a elektrických rozvodov. "V stredu si spoločnosť, ktorá vykoná búracie práce, preberie stavenisko. Na pracovnej porade dostaneme viac informácií. Na uzavretie nekrytej tribúny sme sa pripravili skôr aj presunom striedačiek, ktoré prekážali vo výhľade. Vďaka tomu sú oveľa atraktívnejšie miesta na G-tribúnach. Predbežne máme dohodnuté aj zachovanie časti sektora pre hostí, ktorý má k dispozícii nové kontajnerové toalety a bufet. Hlavnú tribúnu plánujeme nechať k dispozícii výlučne pre fanúšikov AS. Organizáciu domácich zápasov čakajú od jarnej časti väčšie zmeny," priblížil Galajda.

Mestom schválilo zmluvu o pozemku za iných podmienok

Fanúšikov trenčianskeho futbalu zaujíma najmä výstavba nového štadióna. Mestské zastupiteľstvo síce schválilo zmluvu medzi klubom a mestom Trenčín o prenájme a následnom predaji pozemkov pod štadiónom, ale za iných podmienok, aké ponúkol investor.

"Je to pre nás väčší problém, ako sme si boli ochotní pripustiť. Informoval som majiteľa klubu o postoji mesta a zmenách v zmluve. Osobné stretnutie nás stále iba čaká, malo by sa uskutočniť v druhej polovici novembra. Podľa predbežných informácií viem povedať, že zvýšenie sumy za predaj pozemkov neprijmeme. Touto otázkou, ako aj možnými variantmi riešenia sa budeme zaoberať na spomenutom najbližšom osobnom stretnutí. Budeme však pripravení spoločne s novým vedením a zastupiteľstvom mesta hľadať cestu prijateľnú pre obe strany. Podrobné stanovisko k celej záležitosti prinesieme prostredníctvom majiteľa klubu do konca novembra. Pravdou je, že sa dostávame pod tlak. Je to aj z toho dôvodu, že viaceré mestá sú v tomto procese oveľa ďalej a ďalšie nás predbiehajú," povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.