• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 1.5.2024Dnes je Sviatok práce
21°Bratislava

Škandál bude mať dohru, píšu Česi o násilnostiach na Slovane

  • 12:16 24.10.2014
  • BRATISLAVA
Škandál bude mať dohru, píšu Česi o násilnostiach na Slovane

Futbalisti pražskej Sparty zvíťazili vo štvrtkovom zápase I-skupiny Európskej ligy v Bratislave nad Slovanom 0:3. Výhru "rudých" zatienilo besnenie fanúšikov a zápas musel byť dokonca na 40 minút prerušený.

Priaznivci hostí totiž prelomili bezpečnostnú bariéru a agresívne sa vyrútili do sektoru pre domácich fanúšikov. Vzduchom lietali vytrhnuté sedačky, dymovnice i delobuchy.

Viac o tohtotýždňových zápasov Európskej ligy:

Kríza Slovana pokračuje, z posledných zápasov má skóre 1:21

Video: Slovan prehral so Spartou, derby poznačili výtržnosti

Video: Duel Sparty a Slovana prerušili, lietali aj dymovnice

Sparťania urobili na Slovane peklo, futbalisti mali strach

Sparťania vyčíňali už pred zápasom, zaútočili na policajtov

Video: Kane a Alan sa v EL blysli hetrikmi, Neapol prehral

Video: Slovák parádnym sólom rozhodol o víťazstve Legie v EL


Ohlasy médií na súboj Slovan Bratislava - Sparta Praha (0:3):

Idnes.cz: "Štyridsať minút sa nehralo. Federálne derby prerušili výtržnosti. Čakalo sa napätie a veľká rivalita, ale z derby Slovan - Sparta je škandál, ktorý bude mať dohru. Švédsky rozhodca zápas po 40 minútach prerušil, lebo na tribúnach vzplanuli vášne. Škandálny zápas napokon vyznel jednoznačne pre českého majstra."

Lidovky.cz: "V tieni násilia medzi fanúšikmi! Sparta v derby prevýšila Slovan 3:0. Očakávaný duel dvoch federálnych rivalov rozhodca prerušil na 40 minút pre výtržnosti. Potom za Spartu trafili Lafata, Konaté a Krejči."

Blesk.cz: "Sparťanské peklo na Slovane! V Bratislave sa pre vyčíňanie fanúšikov takmer nedohralo. Malo ísť o veľký federálny zápas. Namiesto toho sa súboj v Bratislave zvrhol na nechutnú prehliadku násilia. Potom, čo fanúšikovia oboch táborov vtrhli na ihrisko, musel byť zápas na konci prvého polčasu na 40 minút prerušený."

CTK.cz: "Sparta po výtržnostiach svojich fanúšikov vyhrala na Slovane 3:0. Premiéru Jozefovi Chovancovi na lavičke Slovana pokazili po prestávke strelci David Lafata, Tiémoko Konaté a Ladislav Krejčí."

Video: Gólový zostrih zápasu
Pravo.cz: "Víťazstvo s trpkou príchuťou. Chuligáni vystrájali. Víťazstvo Sparty na Slovane zatienili bitky v hľadisku. A policajti nezmyselne vyčkávali so zásahom. Tento zápas Európskej ligy bol hanbou obrovských rozmerov."

Sport.cz: "Ako mohla UEFA schváliť zastaraný štadión na Pasienkoch pre zápasy Európskej ligy? Čo robili usporiadatelia a bezpečnostná agentúra, keď chuligáni Sparty začali demolovať plot, aby sa cez pokojných divákov mohli predrať ku kotlu slovanistov? Štvrtkové výtržnosti vyvolávajú veľa otázok. Televízni a rozhlasoví komentátori, ktorí sa nachádzali v blízkosti najväčších bitiek, majú jasno - môžeme byť radi, že sme to zdraví prežili."

UEFA.com: "Sparta pohodlne zvíťazila na Slovane. Ani nový muž na palube Slovana, bývalý Sparťan Jozef Chovanec, neodvrátil tretiu prehru bratislavského tímu v skupinovej fáze Európskej ligy."

Sport (ČR): "Mizerný štadión, mizerný trávnik, mizerná organizácia. Také boli vklady slovenskej strany do očakávaného 'federálneho' zápasu Európskej ligy medzi futbalistami Slovana Bratislava a Sparty Praha. Českí hostia importovali na Pasienky skupinu šialených bláznov, ako vystrihnutých z mizerného komiksu."

Video: Výtržnosti počas zápasu Slovana so Spartou


AP (USA): "Výtržnosti fanúšikov prerušili zápas Slovan - Sparta. Švédsky rozhodca Martin Strömbergsson poslal hráčov dole z trávnika v 41. min, keď fanúšikovia Sparty zaútočili v hľadisku na slovanistov. Zápas pokračoval až po policajnom zásahu, ktorý vzhľadom na okolnosti prišiel s oneskorením."

AFP (Fr.): "Stretnutie Slovan - Sparta museli prerušiť na viac než pol hodiny z dôvodu mimoriadnych udalostí na tribúnach. Tam začali medzi sebou bojovať stúpenci oboch fanúšikovských táborov. Delegát UEFA neskôr nechal pokračovať v zápase, ale pod podmienkou, že výtržnosti sa už nebudú opakovať."

SID (Nem.): "Zápas Európskej ligy v Bratislave museli prerušiť. Dôvodom boli násilnosti medzi fanúšikmi oboch tímov. Niektorí výtržníci vbehli na ihrisko, iní zasa po preskočení zábran zaútočili proti sebe. Švédsky rozhodca za týchto okolností musel poslať hráčov do kabín a v hre nechal pokračovať po polhodinovej pauze."

Stiri de Sport (Rum.): "Šialenstvo na Slovensku! Zápas Európskej ligy Slovan - Sparta musel byť prerušený na 40 minút pre násilnosti fanúšikov na tribúnach."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.