• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 1.5.2024Dnes je Sviatok práce
22°Bratislava

Sparťania urobili na Slovane peklo, futbalisti mali strach

  • 8:17 24.10.2014
  • BRATISLAVA
Sparťania urobili na Slovane peklo, futbalisti mali strach

Úradujúci slovenský majster má po troch zápasoch v skupinovej fáze EL UEFA v kolónke bodov aj strelených gólov nulu. "Belasí" nestačili vo štvrtkovom stretnutí I-skupiny na pražskú Spartu, ktorej podľahli 0:3. Góly úradujúceho českého majstra dosiahli David Lafata, legionár z Pobrežia Slonoviny Tiémoko Konaté a Ladislav Krejčí.

Viac o tohtotýždňových zápasov Európskej ligy:

Video: Slovan prehral so Spartou, derby poznačili výtržnosti

Video: Duel Sparty a Slovana prerušili, lietali aj dymovnice

Škandál bude mať dohru, píšu Česi o násilnostiach na Slovane

Video: Slovák parádnym sólom rozhodol o víťazstve Legie v EL

Video: Kane a Alan sa v EL blysli hetrikmi, Neapol prehral


"Ukázalo sa, že Sparta je vo forme, jej hráči sú v psychickej pohode. Dúfali sme, že zlomíme našu nepriaznivú sériu. Bohužiaľ, vezie sa to s nami. Potrebujeme jeden víťazný zápas, ktorým sa to otočí. V prvom polčase to ešte bolo vyrovnané. Máme veľký problém, keď dostaneme prvý gól. Je to hneď vidieť na organizácii našej hry a neostane len pri jednom inkasovanom góle. Dostávame ich viac, tri-štyri-päť...," vyhlásil po stretnutí ľavý stredopoliar domácich Tomáš Jablonský.

Niektorí hráči mali v hľadisku rodiny

Okrem hladkého víťazstva mužstva z Letnej sa po zápase najviac spomínali výtržnosti hosťujúcich fanúšikov, ktoré krátko pred koncom prvého polčasu spôsobili takmer 40-minútové prerušenie duelu. Priaznivci hostí totiž prelomili bezpečnostnú bariéru a agresívne sa vyrútili do sektoru pre domácich fanúšikov, v ktorého blízkosti sú aj striedačky oboch mužstiev.

"Priznám sa, že som mal strach. Niektorí spoluhráči mali dokonca v hľadisku rodiny, preto nie je prekvapujúce, že sme sa báli. Prerušenie nebolo nič príjemné, ale zdá sa, že súperovi to pomohlo a nám uškodilo," poznamenal kapitán Slovana Igor Žofčák.

Video: Gólový zostrih zápasu


V podobnom duchu sa o čiernej škvrne vo 'federálnom' derby vyjadril aj hosťujúci útočník a tiež kapitán David Lafata: "Bohužiaľ, už sa nám niečo podobné raz stalo, keď sme hrali v Ostrave. Moment, aký sme zažili na konci prvého polčasu, kazí dojem z celého duelu. Vyhrali sme síce 3:0, ale keď vidíte, čo sa deje na tribúne, necítite sa dobre. Samozrejme, sme spokojní s výsledkom."

Obranca pražského mužstva Pavel Kadeřábek si dokonca myslel, že zápas predčasne ukončia. "Prvý polčas by som nerád komentoval. Počas tej nevynútenej prestávky mi úplne 'vypadli nohy' a ak mám povedať pravdu, vôbec sa mi nechcelo vrátiť na ihrisko. Myslím si, že som nebol sám. Osobne som si myslel, že zápas ukončia. V druhom polčase, keď sa diváci upokojili, sme zaslúžene strelili tri góly a vyhrali," zhodnotil po stretnutí pravý bek Sparty, ktorý sa už udomácnil aj v českom národnom mužstve.

Video: Výtržnosti fanúšikov na Pasienkoch


Kouč Sparty Lavička tiež nemal pocit bezpečia

Výtržnosti vystrašili aj trénera hostí Vítězslava Lavičku. "Mali sme zmiešané pocity aj s členmi realizačného tímu. V ten daný moment som nemal pocit bezpečia. Na príkaz rozhodcov nás stiahli z lavičiek a na vopred určenom mieste sme počkali na rozhodnutie delegátov. Výtržnosti vrhajú zlé meno na oba kluby, ale počas zápasu som bol tak vtiahnutý do 'koučovania', že som nestihol vnímať tie nepríjemné situácie," priznal na pozápasovej tlačovej konferencii kouč "rudých".

Stretnutie sa napokon dohralo, ale počas neho sa na tribúnach i v okolí štadióna udialo ešte viacero incidentov. "Je to jav, ktorý nepatrí na štadión, je mi z toho smutno," vyhlásil kormidelník "belasých" Jozef Chovanec.

Lavička sa na TB sa venoval aj samotnému zápasu. "Myslím si, že Slovan ukázal svoju kvalitu i húževnatosť. Najmä v prvom polčase nám nedovolil hrať náš typický futbal. Možno aj vinou terénu to bolo nie také, ako sme chceli. V druhom dejstve sme sa zlepšili a potvrdili sme kvalitu tromi gólmi. My sme sa snažili počas tej neplánovanej prestávky udržať hráčov v koncentrácii, lebo nebolo isté, či sa zápas dohrá. Nebolo to jednoduché pre hráčov. Mám však radosť, že po prestávke sa naša hra zdvihla," zhodnotil kormidelník úradujúceho českého šampióna.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.