• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
25°Bratislava

Budaj odmieta zostať na farme, chce sa vrátiť do NHL

  • 11:50 08.10.2014
  • WINNIPEG
Budaj odmieta zostať na farme, chce sa vrátiť do NHL

Slovenský hokejový brankár Peter Budaj, ktorý začne sezónu 2014/2015 vo farmárskej AHL v tíme St. John's IceCaps, sa chce veľmi rýchlo vrátiť späť do NHL.

Zamestnávateľ zaradil Budaja na listinu voľných hrácov

Jeho nový zamestnávateľ v NHL Winnipeg Jets ho v pondelok zaradil na listinu voľných hráčov, z ktorej si ho mohol vybrať iný klub profiligy. Keďže oň nebol záujem, od utorka je hráčom IceCaps. Jets získali Budaja v nedeľu výmenou z Montrealu.

Súvisiace:

Budaja vo Winnipegu nechcú, môže ho získať ktokoľvek z NHL

"Netušil som, že môže prísť k výmene. Keď ma vymenili, bol som nadšený, že dostanem viac príležitostí hrať a ukázať, čo vo mne je. Potom ma však zaradili na waiver listinu, bolo to celkom ťažké," priznal v rozhovore pre Winnipeg Sun Peter Budaj a pokračoval: "Chápem situáciu, na súpiske môže byť len 23 hokejistov. Dúfam, že dostanem dostatok šancí v IceCaps a bude to dobrý odrazový mostík na návrat do Winnipegu. Mojím hlavným cieľom je hrať za Winnipeg v NHL."

Na farme sa objavil prvýkrát

Prvýkrát od vstupu do NHL v sezóne 2005/2006 v drese Colorada sa tento slovenský gólman objavil na farme. Tam budú jeho konkurentmi Američan Connor Hellebuyck a Fín Juho Olkinuora. Nad odmietnutím farmy ani neuvažoval. Vo Winnipegu dostali prednosť Ondřej Pavelec a Michael Hutchinson. "To rozhodne nie. Ctím svoju zmluvu. Budem tvrdo pracovať a dúfam, že to bude naozaj dobrý odrazový mostík. Samozrejme, vo Winnipegu chcem byť hneď, ako to bude možné," uviedol pre Winnipeg Sun Banskobystričan.

V St. John´s by mohol plniť úlohu mentora. Jets totiž chcú vychovať Connora Hellebuycka, ktorý bol v minulej sezóne topbrankárom univerzitnej ligy. "Vždy sa snažím dodržať zmluvu a chytať čo najlepšie. Nezáleží na tom, kde hrám, môj prístup sa nemení," dopĺňa Budaj.

Utorok bol pre slovenského gólmana náročným dňom. Manželku a dieťa musel presťahovať do nového domova a začať novú kapitolu kariéry, pričom je presvedčený, že nebude posledná. "Určite nie, absolútne nie. Mám ešte čo ponúknuť, budem pripravený chytať čo najlepšie na najvyššej úrovni," doplnil pre Winnipeg Sun Budaj.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.