• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
16°Bratislava

Peter Sagan je rád, že skončila sezóna, očakáva zlepšenie

  • 9:34 29.09.2014
  • PONFERRADA
Peter Sagan je rád, že skončila sezóna, očakáva zlepšenie

od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Cyklista Peter Sagan štvrtý rok po sebe bojoval až do samotného záveru o titul majstra sveta, ale úspech mu opäť ušiel v poslednom okruhu. V španielskej Ponferrade na záverečných kilometroch na najlepších nestačil a napokon do cieľa prišiel v pretekoch na 254,8 km na 43. priečke.

V poslednom 18,2 km dlhom okruhu Saganovi tí najlepší ušli a on prišiel do cieľa so 42-sekundovou stratou na nového šampióna Michala Kwiatkowského.

"Som rád, že som dokázal prísť do cieľa, keďže predchádzajúce preteky som nedokončil. Aspoň som došiel, aj keď nie v prvej skupine. Prišiel som vzadu, nohy ma teda veľmi nepočúvali. Snažil som sa dlho držať v popredí, ale napokon to bolo neefektívne. Som rád, že som dnes nespadol. Teším sa, že už mám po sezóne," hovoril pri tímovom autobuse Peter Sagan.

Odporúčame aj:

Majstrom sveta sa stal Kwiatkowski, Sagan medailu nezískal

Nór Byström sa stal cyklistickým majstrom sveta do 23 rokov

Wiggins vyhral časovku na MS, ukončil kraľovanie Martina

Peter Velits sa stal majstrom sveta, Sagan skončil deviaty


Bral by iné počasie

V nedeľu v Ponferrade kropili jazdcov počas dlhých minút nepríjemné kvapky dažďa, cyklisti si museli dávať pozor najmä v zjazdoch. Sagan by bral iné počasie: "Radšej by som bol, ak by bolo sucho a pekne. Počasie si však nevyberáme, treba jazdiť v tom, aké bolo."

Nový majster sveta Kwiatkowski je rovesník slovenskej jednotky. Poliaci vsadili všetko na jazdca tímu Omega Pharma-Quick Step a ich taktika im vyšla. "Od tímového kolegu Macieja Bodnara som vedel, že pôjdu na Kwiatkowského. Všetko vsadili na neho. Vedel som, že bude dobrý, v ProTour pelotóne už má meno a dosiahol kvalitné výsledky. Poliaci išli dnes skutočne pekne, ťahali skupinu počas úniku," pochválil Peter Sagan.

Dvadsaťštyriročný Žilinčan bol vlani vo Florencii šiesty, pred dvoma rokmi vo Valkenburgu štrnásty, pred troma v Kodani dvanásty. V roku 2010 šampionátové preteky v Austrálii nedokončil. Šampionátom v Ponferrade sa prakticky skončila aj jeho súťažná sezóna, posledná v drese Cannondale. Od nového roka už bude jazdiť v družstve Tinkoff-Saxo.

Ozajstní fanúšikovia držia palce aj keď sa nedarí

V roku 2014 vyhral sedem pretekov - majstrovstvá Slovenska, etapy na Okolo Švajčiarska, Okolo Kalifornie, Tri dni De Panne-Koksijde, Tirreno - Adriatico a Okolo Ománu i klasiku E3 Harelbeke. V júli na Tour de France získal zelený dres víťaza bodovacej súťaže. "Som rád, že už mám po sezóne. Každá nemôže byť super. Dosiahol som aj dobré výsledky, aj keď sme všetci zvyknutí na niečo väčšie. Na každého športovca príde útlm. Verím, že ja som si ho vyčerpal tento rok a ďalší už bude lepší," nádejá sa Peter Sagan.

Fanúšikovia štvornásobného majstra SR majú pred každými pretekmi veľké očakávania. Po posledných štartoch aj Tour de France boli mnohí sklamaní, že Slovák nedosiahol ešte lepšie výsledky. "Ak sú ozajstní fanúšikovia, tak to musia pochopiť a držať mi palce, či sa mi darí alebo nedarí. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí ma podporujú. Budem sa snažiť jazdiť ďalej čo najlepšie a pokúšať sa niečo dokázať," odkazuje svojim podporovateľom. Petra Sagana pred definitívnym posezónnym oddychom ešte čakajú exhibičné preteky v Japonsku.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.