• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
20°Bratislava

Hokejisti Košíc vyhrali po nájazdoch, doma budú mať mečbal

  • 22:30 29.03.2013
  • NITRA
Hokejisti Košíc vyhrali po nájazdoch, doma budú mať mečbal

Až samostatné nájazdy rozhodli o osude piatkového štvrtého zápasu semifinále Slovnaft play-off hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice, úspešní v nich boli hostia. Jediný a zároveň rozhodujúci samostatný nájazd premenil Spilar, keď v riadnom hracom čase i po predĺžení bol stav 2:2. Košičania vedú v sérii hranej na štyri víťazstvá už 3:1 a doma budú mať mečbal na postup do finále.

Piaty duel v Košiciach sa uskutoční v nedeľu 31. marca.

Výsledok:
HK Nitra - HC Košice 2:3 po sam. nájazdoch (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1) - stav série: 1:3
Góly: 10. Ordzovenský (Mašlonka), 26. T. Chrenko (Podstavek, Nádašdi) - 2. Jokeľ (Marek Slovák, Šeda), 56. Pašek (R. Jenčík, Marcel Haščák), rohodujúci sam. nájazd: Spilar
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Orolín - Gajan, Tvrdoň, 3600 divákov

Zostavy:
Nitra: J. Hollý - P. König, M. Bača, Vantroba, Trefný, Nádašdi, Rais, Vosátko, Ordzovenský - R. Tománek, Stümpel, Pupák - Kmeč, Jokila, Kadura - Mašlonka, Hamrák, Hrnka - Lukáš Novák, T. Chrenko, Podstavek
Košice: Hylák - Cebák, Štrbák, M. Takáč, Šeda, Martin Chovan, Macejko, Michal Novák, Deyl - Marcel Haščák, Pašek, R. Jenčík - O. Gmitter, T. Marcinko, Spilar - Š. Novotný, Marek Slovák, Jokeľ - Matis, Mlynarovič, P. Svitana

I. tretina
Ani vo štvrtom zápase semifinálovej série dlho nevydržalo bezgólové skóre.

V 2. min Slovák obišiel nitriansku bránku, posunul puk Jokeľovi a na jeho strelu nestihol Hollý zareagovať.

Búrlivá kulisa hnala vpred domácich a tí sa vyrovnania dočkali v 10. min krátko po skončení presilovky.

Od modrej čiary vystrelil obranca Odrzovenský a na jeho pokus bol Hylák prikrátky - 1:1. V 17. min mal dobrú príležitosť Hamrák, medzi kruhmi však protiútok domácich nezakončil presne.

II. tretina
V druhej tretine mali viac z hry domáci. Ich prevahu potvrdil v 25. min Chrenko, ktorý zužitkoval výbornú prihrávku Podstavka spoza bránky a Nitra viedla 2:1. Už o minútu však mohli hostia vyrovnať.

Po dobrej práci Gmittera neuspel Mlynarovič. V ďalšom priebehu druhej časti nechýbala bojovnosť, no dominovali pozorné obrany. V 37. min boli blízko ku gólu domáci hráči. Po individuálnej akcii Hrnku zakončoval Ordzovenský, no Hylák stihol dobre zasiahnuť.

III. tretina
Tretia tretina sa začala dvoma veľkými, no nepremenenými šancami.

Najskôr v samostatnom úniku neuspel domáci Tománek a v protiútoku Jenčíkov pokus zmaril brankár Hollý. Hostia sa vyrovnania dočkali v 56. min. Obrana domácich nepokryla pred bránkou Pašeka a ten pohotovo prestrelil Hollého.

Za stavu 2:2 nasledovalo predĺženie. V ňom mali viac z hry domáci hokejisti, no neskórovali. V samostatných nájazdoch sa presadil iba Košičan Spilar a hostia po dvojzápase v Nitre vedú 3:1 v sérii.

Reakcie:
Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Začali sme zle, inkasovali sme už v 2. min. Vlastnou aktivitou sme však skóre otočili na svoju stranu. V závere tretej tretiny sme inkasovali vyrovnávajúci gól po tom, čo sme zle vyriešili situáciu vo vlastnom pásme. V závere sme sa snažili o tlak, ale už sme si nedokázali utvoriť čistú šancu. V nájazdoch som veril brankárovi Lacovi a hráčom, u ktorých som vedel, že vedia dať v tejto situácii gól."

Milan Staš (tréner Košíc): "Bol to iný zápas ako vo štvrtok. Viac sa bránilo. Škoda, že sme nevyužili psychickú výhodu po strelení prvého gólu. Hrali sme trpezlivo a v záverečnej tretine sme zvýšili obrátky. V samostatných nájazdoch som mal šťastnú ruku na hráčov, vybral som tých správnych."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.