• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Študenti Detskej Univerzity Komenského na mieste poslancov

  • 12:36 25.08.2014
  • BRATISLAVA
Študenti Detskej Univerzity Komenského na mieste poslancov

Jedným z posledných sprievodných podujatí Detskej Univerzity Komenského bude už tradične návšteva Národnej rady SR a parlamentná hodina otázok. V pondelok 25. augusta o 11,00 hod. otvoril parlament mimoriadnu schôdzu.

Kancelária Národnej rady SR pri tejto príležitostipripravila pre študentov Detskej Univerzity Komenského aj prehliadku priestorov parlamentu, spojenú s výkladom o jeho histórii, ktorá sa začala o 9,30 hod. Študenti sa počas nej dozvedeli o histórii zákonodarnej inštitúcie aj mnohé zaujímavosti z jej rokovacej praxe aj prevádzky.

Do poslaneckých lavíc zasadli študenti Detskej Univerzity Komenského, ktorí sú vo veku 9 - 14 rokov. Nasledujúcu hodinu budú môcť využiť na to, aby položili svoje zvedavé otázky predstaviteľom parlamentu a členom Vlády Slovenskej republiky.

V minulých rokoch na parlamentnej hodinke študenti ministrov dokonale vyspovedali a nedali im veľa priestoru na oddych. Svoju účasť na Hodine otázok tentoraz prisľúbili ministerka zdravotníctva JUDr. Zuzana Zvolenská, minister školstva, vedy, výskumu a športu Ing. Peter Pellegrini, minister životného prostredia Ing. Peter Žiga, PhD., minister spravodlivosti
JUDr. Tomáš Borec a ďalší.

Promočnou slávnosťou študentov ukončia 12. ročník Detskej Univerzity Komenského

V stredu 27. augusta o 11,00hod. sa začne v Aule Univerzity Komenského na Šafárikovom námestí posledná prednáška 12. ročníka Detskej Univerzity Komenského. Študenti si vypočujú prednášku riaditeľa odboru vysokoškolského vzdelávania MŠVVaŠ SR prof. Ing. Petra Plavčana, CSc s názvom "Prečo sme tu?"Po prednáške a diskusii študentov s prednášajúcim, kde určite odznie nemálo zvedavých otázok,sa o 12,30 hod. uskutoční záverečný ceremoniál tohtoročnej Detskej Univerzity Komenského, spojený s udeľovaním promočných diplomov.

Slávnostný ceremoniálotvorí úvodným pozdravom riaditeľ Divadla Aréna Mgr.art. Juraj Kukura a s príhovormi ďalej vystúpia rektor Univerzity Komenského prof. RNDr. Karol Mičieta, CSc., minister školstva, vedy a výskumu Ing. Peter Pellegrini, predseda Bratislavského samosprávneho kraja Ing. Bc. Pavol Frešo.

Za spoločnosť Datalan, ktorá realizuje DUK Online sa slávnostnej promócie zúčastní Ing. Jozef Mokrý, predseda dozornej rady spoločnosti, ktorý jednému vyžrebovanému študentovi denného štúdia DUK odovzdá notebook. Úspešným študentom štúdia zašle spoločnosť diplom. Šiestimi notebookmi odmení študentov aj spoločnosť Lenovo.

Slávnostnú atmosféru tejtonevšednej udalosti pre absolventov denného štúdia DUKspestrí hymna Detskej Univerzity Komenského a tanečné vystúpenie účastníkov street-dance workshopu v choreografii Milana Kereša. Prednášky sú publikované v printových médiách a reportáže z prednášok sú vysielané v Slovenskom rozhlase. Po ukončení projektu je každý rok vydaná ilustrovaná knižka, ktorá obsahuje text prednášok a multimediálne DVD.

Organizátormi Detskej univerzity Komenského sú Divadlo Aréna, Univerzita Komenského,

Združenie MaxaReinhardta a reklamná agentúra Commercium.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.