• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
10°Bratislava

Slovenskí volejbalisti na turnaji Final Four bronz nezískali

  • 18:35 29.06.2014
  • BURSA
Slovenskí volejbalisti na turnaji Final Four bronz nezískali

Slovenskí volejbalisti prehrali s Číňanmi 1:3 (21, -37, -23, -19) v nedeľňajšom stretnutí o 3. miesto na záverečnom turnaji Final Four III. skupiny Svetovej ligy 2014 v Burse a vo svojej premiére v prestížnej súťaži reprezentačných tímov obsadili konečnú 24. priečku.

Súvisiace:

Slovenskí volejbalisti prišli o šancu na prvenstvom, s Turkami prehrali

Zverenci talianskeho trénera Flavia Gulinelliho nenadviazali na víťazstvo 3:0 nad rovnakým súperom na druhom turnaji G-skupiny Svetovej ligy v Košiciach. Netradičné predstavenie videli diváci v Burse v druhom sete, ktorí vyhrali Číňania premenením svojho jedenásteho setbalu 39:37.

V nedeľňajšom finále, ktoré bolo súbojom o miestenku do II. skupiny Svetovej ligy 2015, premožitelia Slovákov zo sobotňajšieho semifinále Turci prehrali s Kubáncami 2:3.

Výsledok finálového zápasu miesto na turnaji Final Four III. skupiny Svetovej ligy 2014:

Kuba - Turecko 3:2 (-24, 19, -20, 21, 14) za 134 minút

Výsledok zápasu o 3. miesto na turnaji Final Four III. skupiny Svetovej ligy 2014:

Čína - Slovensko 3:1 (-21, 37, 23, 19)

120 minút, rozhodovali: Abdelsamad (Egypt) a Nechan (Peru), 1500 divákov
Zostava SR: Zaťko, Paták, Kohút, Kostoláni, Vlk, Krajčovič, libero Kubš (Bencz, Kriško, Palgut, Hruška)

I. set

V úvode prvého setu potiahol Slovákov univerzál Kostoláni, jeho piaty bod znamenal pre Gulinelliho zverencov vedenie 8:6. Smečiar Paták zvýšil na 11:7, Číňania následne získali štyri body v sérii a vyrovnali - 11:11. Po dvoch presných zakončeniach kapitána Kohúta viedli Slováci 15:13, Ázijčania otočili na 19:17 a tréner Gulinelli požiadal o čas na tímovú poradu. Kostoláni úspešným blokom poslal Slovákov do vedenia (21:20), neskôr zvýšil svojím tretím esom na 24:21. Slovenskí volejbalisti napokon vyhrali prvý set 25:21.

II. set

Do druhej časti hry vstúpili lepšie Slováci, po zakončení Vlka viedli 5:2. Číňania sa následne dopustili viacerých chýb v útoku a darovali slovenským hráčom päťbodový náskok - 11:6. Kostoláni esom zvýšil na 14:8, po zakončení Krajčoviča stredom siete Slováci vyhrávali 19:15. Číňania po chybe Patáka skorigovali na 18:20 a neskôr vyrovnali na 22:22.

Prvý setbal získali Ázijčania (24:23), neuspeli však pri podaní - 24:24. V závere tohto setu ponúkli obidva tímy divákom netradičné divadlo. Slováci nevyužili svoj štvrtý setbal za stavu 31:30, od tohto momentu mali Číňania sedem možností na ukončenie setu a premenili celkovo jedenástu, keď zablokovali Kostolániho a vyhrali 39:37.

III. set

Slovenskí reprezentanti viedli v treťom sete 4:3 a po Kohútovom ese opäť o bod - 12:11. Počas druhého technického oddychového času vyhrávali Slováci 16:14. Nahrávač Zaťko pridal ďalšie eso a zabezpečil Gulinelliho zverencom dvojbodový náskok (22:20), Číňania potom otočili nepriaznivý stav a viedli 23:22. Ázijčania následne premenili prvý setbal a zvíťazili 25:23.

IV. set

Vo štvrtom sete od úvodu dominovali Číňania, vypracovali si náskok a viedli 7:2, neskôr aj 13:7. Slováci znížili po chybe súpera na 10:13, Ázijčania uspeli stredom siete i pri podaní a vyhrávali 19:14. Slováci sa už nezmohli na výraznejší vzdor, Číňania vyhrali štvrtý set 25:19 a celý zápas o bronz 3:1 na sety.

Hlasy (zdroj: www.SVF.sk):

Flavio Gulinelli (tréner SR): "Nemôžeme byť spokojní, pretože sme nevyhrali ani jeden zápas. Mohli sme viesť 2:0, ale opäť sme urobili sériu chýb a dovolili sme súperovi sa dotiahnuť. Prehrali sme koncovku druhého aj tretieho setu a potom sme do štvrtého vstúpili veľmi zle, čo by sa nemalo stávať. Mali sme limitované možnosti na striedania, čo nám sťažovalo situáciu. Mrzí ma, že sme na súpera mali, ale neudržali sme úroveň našej hry. Na tomto musíme do budúcna popracovať. Sme na konci dlhého reprezentačného bloku, v ktorom sme postúpili na majstrovstvá Európy a kvalifikovali sme sa na Final Four. Mrzí ma tento záver, ale na možnosti, ktoré sme mali a bez množstva zranených hráčov sme dosiahli slušný výsledok a máme viacero hráčov, ktorí majú budúcnosť."

Emanuel Kohút (kapitán a blokár SR): "Takisto ako v prvom zápase opäť sa ukázalo, že nezvládame koncovky. Viedli sme o päť bodov, súper zatlačil servisom a my sme sa porazili vlastnými chybami. Hrali sme vyrovnané partie, ale mali sme výpadky a urobili sme tri-štyri chyby po sebe, čo sa vo vrcholovom volejbale nesmie stávať. To by stálo set aj Brazíliu. Na tomto musíme zapracovať. Aj keď sme tu nevyhrali ani jeden zápas a skončili sme štvrtí, tak túto sezónu nehodnotím negatívne. Nikto nečakal, že s týmto mladým tímom postúpime na Final Four. Ja to vidím pozitívne, chalani nazbierali veľa skúseností a aj mne to dalo veľa a konečne som si vyskúšal úlohu kapitána. Záver sezóny nás zastihol v nie najlepšom zdravotnom stave. Nie som rád za výsledok, ale myslím si, že sme predviedli dobrý volejbal."

Ľuboš Kostoláni (univerzál SR): "V druhom sete som mal prsty aj ja. Keď prehrávame o päť bodov, tak sa nám to nepodarí stiahnuť, na druhej strane súperom áno. Stále sme rozmýšľali nad tým, čo sa stalo, aké hlúpe eso sme dostali a žijeme s tým ešte štyri lopty, kým zistíme, že sa hrá ďalej volejbal. S koncentráciou hneď na druhú loptu máme veľký problém. Musíme na tom mentálne popracovať. Je to škoda, pretože sme zápas slušne rozbehli. Číňania robili málo chýb a v tom boli lepší. Sme sklamaní, že sme skončili štvrtí, ale myslím si, že sme nazbierali veľa skúseností. Aj stretnutia, ktoré sme prehrali, boli z našej strany kvalitné a verím, že v budúcnosti sa naučíme víťaziť. Z každej prehry sa dá zobrať niečo pozitívne. Mám za sebou prvú reprezentačnú sezónu, bola to pre mňa veľká skúsenosť a som rád, že som tu bol."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.