• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
18°Bratislava

Suaréza potrestali, kouč na protest odstúpil z postu v FIFA

  • 10:37 28.06.2014
  • RIO DE JANEIRO
Suaréza potrestali, kouč na protest odstúpil z postu v FIFA

Trénera uruguajskej futbalovej reprezentácie Óscara Tabáreza nahneval trest pre jeho zverenca Luisa Suáreza natoľko, že na protest proti nemu odstúpil z pozície v strategickej komisii Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Šesťdesiatsedemročný kouč nevyužil tradičnú 15-minútovú predzápasovú tlačovú konferenciu na to, aby rozprával o sobotňajšom osemfinálovom stretnutí proti Kolumbii, ale vo svojom monológu sa venoval najhorúcejšej kauze majstrovstiev sveta v Brazílii.

Všetko o MS vo futbale nájdete ----> TU

Trest ovplyvnili médiá

Tabárez obvinil zástupcov médií z anglicky hovoriacich krajín, že vyvinuli enormný tlak na disciplinárnu komisiu FIFA a tá následne exemplárne potrestala Suáreza.

"Nebolo to práve šťastné rozhodnutie. Pýtam sa: Kto vyhrá? Kto prehrá? Kto z neho vyťaží? Kto bude poškodený? Kto chcel, aby to takto dopadlo? Tí, ktorí potrestali Suáreza, majú úplne iné hodnoty a uznávajú odlišné princípy ako ja," uviedol na stretnutí s novinármi Tabárez. Na tlačovú konferenciu s ním neprišiel žiadny uruguajský futbalista, hoci podľa nariadenia FIFA je to povinnosť.

"Čakali sme nejaký trest pre Suáreza, ale nikdy sme si nemysleli, že bude taký prísny. Dĺžku dištancu do veľkej miery ovplyvnili niektorí žurnalisti. Zamestnanci niektorých médií okamžite po zápase volali po prísnom treste. Neviem, z akej krajiny boli tí žurnalisti, ale všetci hovorili po anglicky," doplnil rozčertený Tabárez a na záver venoval pár slov aj kanonierovi L. Suárezovi, ktorý sa už vrátil do vlasti: "Pre Luisa Suáreza, osobu, ktorá vždy bola s nami. Poznáme ho lepšie ako ktokoľvek iný. Cestu, na ktorú sa vydal, si prejde ešte mnohokrát. Vždy bude začínať odznova, ale nikdy na nej nebude sám. Sme s tebou Luis." Tabárez sa následne zdvihol, neodpovedal na otázky prítomných novinárov a opustil tlačovú konferenciu.

Video: Luis Suárez uhryzol Giorgia Chielliniho


Dištanc na deväť zápasov

Ako je známe, juhoamerický futbalista Luis Suárez pohrýzol do ramena talianskeho súpera Giorgia Chielliniho počas vzájomného zápasu na majstrovstvách sveta v Brazílii. Za už jeho tretí takýto incident dostal od FIFA dištanc na deväť súťažných zápasov za národný tím. Obávaný strelec nenastúpi ani za FC Liverpool v prvých troch dueloch skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/2015 a vynechá aj úvodných deväť vystúpení "The Reds" v nasledujúcom ročníku anglickej Premier League.

Strategická komisia zasadá maximálne dvakrát za rok a zaoberá sa smerovaním futbalu v budúcnosti a politickým, ekonomickým a sociálnym vplyvom odvetvia. Jej šéfom je prezident FIFA Sepp Blatter.

Súvisiace:

Obrazom: Najkrajšie momenty z pätnásteho dňa MS vo futbale

Ronaldo vie, ako to bolí, Suárezov trest je vraj adekvátny

Chiellini sa na Suáreza nehnevá, trest je podľa neho krutý

Proti trestu Suáreza na MS sa búria aj jeho babka a Maradona
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.