• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 9.5.2024Meniny má Roland
17°Bratislava

Proti trestu Suáreza na MS sa búria aj jeho babka a Maradona

  • 13:18 27.06.2014
  • MONTEVIDEO
Proti trestu Suáreza na MS sa búria aj jeho babka a Maradona

Na obranu útočníka Uruguaja Luisa Suáreza, ktorému FIFA naparila devätzápasový reprezentačný dištanc a štyri mesiace bez súťažných futbalových aktivít za uhryznutie Taliana Giorgia Chielliniho, sa postavila aj Juhoameričanova stará mama.

Všetko o MS vo futbale nájdete ----> TU

Lila Pirizová Da Rosová vzlykajúc uviedla, že zákaz ďalších štartov na majstrovstvách sveta pre jej vnuka je neférový trest až "barbarský" počin. "Všetci vedia, čo urobili Luisovi. Jednoducho ho chceli dostať preč z majstrovstiev sveta. Super, podarilo sa im to. Odkopli ho ako psa," citujú Suárezovu babku anglické médiá.

Video: Luis Suárez uhryzol Giorgia Chielliniho


Pirizová, ktorá má 22 vnúčat, povedala, že futbaloví funkcionári zámerne dlhodobo sledujú počínanie Suáreza na trávniku a hľadajú možnosti ako ho potrestať. Vyplýva to z toho, že nosí so sebou nálepku problémového hráča z minulosti.

"Všetky oči sa sústredia len na neho a čakajú, čo vyvedie. Je barbarské, čo mu urobili. Nebola to náhoda, ale zámerný počin," dodala Pirizová.

Suárez vo štvrtok po vynesení verdiktu FIFA mal opustiť tím Uruguaja na MS 2014 a odletieť domov. Podľa viacerých zdrojov sa však tak ešte nestalo.

Uruguajská futbalová federácia sa plánuje odvolať proti trestu. Ak neuspeje u odvolacej komisie FIFA, potom má ešte možnosť na Športovom arbitrážnom súde v Lausanne.

Súvisiace:

Video: Oslabení 'červení diabli' na MS zdolali aj Kórejčanov

Video: Nemecko si poradilo s USA, postupuje z prvého miesta

Video: 'Púštne líšky' remizovali s Rusmi, sú v osemfinále MS

Video: Portugalsko napriek výhre nad Ghanou na MS skončilo

Video: Müller trénuje streľbu ako blázon, prekonal Maradonu

Prezident Obama sledoval duel USA s Nemeckom na palube Air Force One

Obrazom: Suaréz uhryznutím pobavil, web je plný vtipov

Nebol by to Diego Maradona a jeho podrezaný jazyk, ak by pretriasané futbalové témy nepodporil svojím štipľavým komentárom. Štvormesačný dištanc pre uruguajského útočníka Luisa Suáreza takou rozhodne je, za uhryznutie talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho v záverečnom dueli základnej D-skupiny na majstrovstvách sveta v Brazílii sa argentínskej legende zdá autoritársky.

"Prečo? Koho zabil? To je futbal, jeho súčasťou sú aj trenice. Prečo ho rovno nepošlú do Guantánama?" besnel 53-ročný majster sveta z roku 1986 v televíznej šou De Zurda, v ktorej mal na sebe tričko s nápisom "Luis, sme s tebou". Informoval o tom Liverpool Echo.

Disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) naparila recidivistovi Suárezovi dištanc na deväť súťažných zápasov za národný tím.

Obávaný strelec nenastúpi za FC Liverpool v prvých troch zápasoch skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/2015 a vynechá aj úvodných deväť vystúpení "The Reds" v nasledujúcom ročníku anglickej Premier League. Zaplatí aj 100-tisíc švajčiarskych frankov.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.