• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 9.5.2024Meniny má Roland
19°Bratislava

Najkrajšie momenty z pätnásteho dňa MS vo futbale

  • 0:54 27.06.2014
  • RIO DE JANEIRO
Najkrajšie momenty z pätnásteho dňa MS vo futbale

Na jubilejných XX. majstrovstvách sveta vo futbale sa vo štvrtok rozhodlo o posledných postupujúcich do osemfinále. Hrali sa záverečné zápasy v skupinách G a H.

Všetko o MS vo futbale nájdete ----> TU

Portugalskí futbalisti zažili vo štvrtok v Brazílii jedno z menej príjemných víťazstiev v kariére. Po výhre 2:1 nad Ghančanmi v ich poslednom vystúpení v rámci G-skupiny sa oba tímy rozlúčili so šampionátom. Po prehre s Nemeckom 0:4 a remíze 2:2 s USA to bolo pre Portugalsko prvé víťazstvo na turnaji.

Jeho reprezentanti však chceli na tohtoročnom šampionáte dosiahnuť viac než jeden zápasový úspech. "Odohrali sme hrozný turnaj," citoval portál orf.at obrancu Bruna Alvesa, ktorého doplnil stopér Pepe: "Je to smutný deň pre celé Portugalsko."

Kormidelník Portugalska Paulo Bento hľadal napriek neúspechu aj svetlé stránky hry jeho zverencov. "Bol to pre nás náročný zápas. Ukázal nám však mnoho pozitív, a to aj napriek skutočnosti, že sme nepostúpili do osemfinále," vyhlásil Bento.

Účasť v osemfinále si z "géčka" vybojovali Nemci a hráči USA, ktorých vzájomný štvrtkový súboj sa skončil víťazstvom "nationalelf" 1:0. Tri body pred trojnásobných majstrov sveta zabezpečil Thomas Müller pohotovou strelou z hranice šestnástky. "Mali sme zápas pod kontrolou a konečne som strelil a pekný gól. Ambície Nemecka na tomto šampionáte sú vysoké a ja verím, že ešte prispejem ku konečnému dobrému výsledku," zaželal si Müller. V súčte MS 2010 a MS 2014 má kanonier Bayernu Mníchov na konte už deväť presných zásahov, v Brazílii ich strelil zatiaľ štyri.

Viac zo štvrtkových zápasov na MS vo futbale:

Video: Oslabení 'červení diabli' na MS zdolali aj Kórejčanov

Video: 'Púštne líšky' remizovali s Rusmi, sú v osemfinále MS

Video: Nemecko si poradilo s USA, postupuje z prvého miesta

Video: Portugalsko napriek výhre nad Ghanou na MS skončilo

Po zápase mali dôvod na radosť obaja ostrieľaní nemeckí futbaloví tréneri Joachim Löw a Jürgen Klinsmann. podali si ruky a možno aj trochu pošpásovali. "Spýtal som sa ho, ako dopadol druhý zápas našej skupiny. Nevedel som to, ale keď mi vravel, že aj oni postúpili, odvetil som, že som z toho šťastný," priblížil Löw, čo si povedali s Klinsmannom po stretnutí. Vzápätí pochválil okrem svojho mužstva aj tím USA, ktorý na druhom svetovom šampionáte v rade postúpil do osemfinále.

Američania nastúpia v osemfinále proti Belgičanom, ktorí prešli H-skupinu bez zaváhania. O ich štvrtkovom víťazstve nad Južnou Kóreou rozhodol kapitán Jan Vertonghen. Zverenci Marca Wilmotsa hrali celý druhý polčas oslabení o vylúčeného Stevena Defoura.

Z "háčka" postúpili medzi šestnásť najlepších mužstiev aj Alžírčania, stačila im na to aj štvrtková remíza 1:1 s Rusmi. Zverenci trénera Vahida Halilhodžiča sa prvýkrát v histórii kvalifikovali do ďalšej fázy svetového šampionátu, v predchádzajúcich troch prípadoch (1982, 1986 aj 2010) skončili účinkovanie na MS už po troch zápasoch v základnej skupine. Súperom Alžírska vo vyraďovacej časti bude v pondelok 30. júna v Porto Alegre víťaz G-skupiny Nemecko.

Rusi sa ani tretíkrát po rozpade Sovietskeho zväzu neprebojovali do osemfinále, predtým v rokoch 1994 a 2002 zostali tiež pred bránami osemfinále.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.