• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
23°Bratislava

Treba zachytiť úvod sezóny, želá si Nagy v drese Slovana

  • 7:15 28.05.2014
  • BRATISLAVA
Treba zachytiť úvod sezóny, želá si Nagy v drese Slovana

Útočník Ladislav Nagy, nová akvizícia hokejistov bratislavského Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige, si želá vydarený vstup do nového súťažného ročníka.

"Najdôležitejšie bude, aby sme zachytili úvod sezóny. Ak dôjde k zbytočným prehrám už na začiatku, body sa v tak kvalitnej lige doháňajú len veľmi ťažko. Rozhodovať bude možno prvých 20 zápasov, musíme v nich obstáť čo najlepšie. Budeme chcieť naplniť náš cieľ - postúpiť do play-off," uviedol Ladislav Nagy v rozhovore na webe hcslovan.sk.

Súvisiace:

Slovan ulovil bývalého 'žolíka', majú aj nového brankára

Český hokejista Michal Vondrka dostal ponuku od Slovanu

Slovan bol druhý najefektívnejší vo výdavkoch na gól a bod

Čoskoro 35-ročný Nagy, ktorý sa z nedávnych majstrovstiev sveta v Minsku vrátil s vizitkou štvorgólového strelca slovenského tímu, podpísal zmluvu s belasými na dva roky do 30. apríla 2016. Podľa vlastných slov sa teší na vrúcne hokejové prostredie v slovenskej metropole.

Mal aj iné ponuky

"V Bratislave je každý domáci zápas vypredaný. Videl som niekoľko stretnutí Slovana, fanúšikovia povzbudzujú po celý zápas, sú skutočne skvelí. Hráčom sa musí hrať pred takým publikom výborne," glosoval Nagy. Rodák z Košíc-Šace vo svojej kariére hrával v NHL v St. Louis, Phoenixe, Dallase či Los Angeles, aj v tímoch KHL Čerepovci, Minsku či Leve Poprad. V uplynulej sezóne úspešne pôsobil v HC Košice a Jokerite Helsinki. Čo okrem prísľubu skvelej atmosféry rozhodlo o jeho príchode do Slovana?

"Samozrejme, mal som aj iné ponuky. O mojom novom pôsobisku sme sa dosť rozprávali s manželkou, ktorá nám len nedávno priviedla na svet dcérku. Spoločne sme sa rozhodli, že po rokoch cestovania by bolo fajn hrať na Slovensku. Od začiatku novej sezóny budeme bývať všetci spolu v Bratislave a v čase našich herných ´tripov´ po Rusku pôjde rodinka do Košíc," vysvetlil Nagy.

Dôvodom bol aj Vladimír Országh

Šikovný útočník s citom pre prihrávku, ale aj výber miesta na streľbu spomenul ešte jeden dôvod, prečo sa ocitne v novej sezóne v Bratislave. Je ním nový asistent trénera Slovana Vladimír Országh. Práve s ním a ešte Rastislavom Pavlikovským v útoku sa v roku 2002 v Göteborgu podieľali na zisku titulu majstrov sveta pre Slovensko.

"V mojom rozhodovaní určite zavážil aj fakt, že Vlado bude v Slovane pôsobiť v novej sezóne ako asistent trénera Rostislava Čadu. Stáva sa z neho vynikajúci tréner, a tak hráčom, ako aj trénerovi Čadovi môže byť veľmi nápomocný," dodal Nagy.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.