• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
18°Bratislava

Historický úspech Nitry, premiérovo postúpili do finále

  • 20:51 02.04.2014
  • NITRA
Historický úspech Nitry, premiérovo postúpili do finále

Hráči HK Nitra triumfovali v stredajšom piatom zápase semifinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2013/2014 v domácom prostredí nad hráčmi HC'05 Banská Bystrica 4:3 predĺžení, celú sériu hranú na štyri víťazstvá vyhrali 4:1 a premiérovo v histórii klubu postúpili do finále najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Mužstvo spod Zobora sa ujalo vedenia už v 3. min, keď Lelkeš využil vylúčenie Saracina z 12. sekundy. V 31. min zvýšil na 2:0 opäť v početnej výhode L. Novák, ale hosťujúci "barani" sa nevzdávali a ešte pred druhou sirénou vyrovnali na 2:2, keď sa do streleckej listiny zapísali Handlovský a White.

Presný zásah domáceho Martina Segľu v 46. min musel odobriť až videorozhodca, ale v 54. min na 3:3 upravil Handlovský a zariadil len druhé predĺženie v tohtosezónnej edícii vyraďovacej časti. O postupe Nitry do finále rozhodol v 68. min Lelkeš.

Hráči Nitry už majú istotu minimálne druhej pozície v tejto sezóne, Banskobystričania si musia počkať na záver druhej semifinálovej série. V prípade postupu Košíc skončia na 3. pozícii a ak sa do finále kvalifikujú Piešťany, obsadia 4. miesto.

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4:3 po predĺžení (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0) - konečný výsledok série 4:1, Nitra postúpila do finále

Góly: 3. Lelkeš (D. Milo, J. Ručkay), 31. L. Novák (Stümpel, R. Tománek), 46. Martin Segľa (Bajtek), 68. Lelkeš - 32. Handlovský (Macháček, Veilleux), 33. White (Kafka, Handlovský), 54. Handlovský (Macháček)
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, Baluška - M. Korba, Rovenský, 3600 divákov

Zostavy:
Nitra: Lakosil - D. Milo, Nádašdi, P. König, Ordzovenský, M. Novák, F. Kuzma, M. Bača, Ďurkech - Lelkeš, Miroslav Kováčik, J. Ručkay - L. Novák, Stümpel, Tománek - Hrazdíra, T. Chrenko, Martin Segľa - Piačka, Bajtek, R. Mráz
Banská Bystrica: Kalemba - Lepine, Saracino, Macháček, Kania, Rosandič, Bambúch, Predajniansky - Kafka, White, Rapáč - Veilleux, Heizer, Handlovský - Lamper, Zigo, Lunter - R. Konečný, R. Gašpar, Kadura

Hlasy:
Karol Kolečáni (asistent trénera Nitry): "Bol to krásny záver tejto série, obe mužstvá išli na doraz. Banská Bystrica hrala veľmi dobre a mali sme s ňou veľké problémy. Za stavu 2:0 sme síce mali hru v rukách, ale po chybách sme vrátili súpera do zápasu. V tretej tretine sme dali gól a boli blízko k postupu, ale súper opäť vyrovnal a museli sme ďalej bojovať. V predĺžení sme boli aktívnejší a naša snaha vyústila do víťazného gólu. Sme radi, že sme postúpili do finále, veď o tom sme celú sezónu snívali."
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Gratulujem Nitre k postupu a želám jej veľa šťastia vo finále. Bol to dobrý zápas vo výbornej diváckej kulise. Nebyť faulov mohla táto séria dopadnúť inak. Chýbali nám aj niektorí hráči, škoda. Sme smutní. V závere zápasu sme mali tri obrovské šance, ale nepremenili sme ich. Chalani však odovzdali všetko a ja im ďakujem."

I. tretina

Nitra mala výborný vstup do zápasu a hneď z úvodného presilovkového tlaku vyťažila otvárací gól. Po závare pred hosťujúcou bránkou sa k odrazenému puku dostal Lelkeš poslal ho do siete - 1:0. Banská Bystrica v ďalšom priebehu I. tretiny zlepšila pohyb, hlboko napádala domácich a pridala aj na dôraze. Nitra mohla zveľadiť svoj náskok, ale Lukáš Novák v početnej výhode netrafil odkrytú Kalembovu svätyňu.

II. tretina

Hneď v úvode druhej časti sa R. Tománek rútil sám na brankára Kalembu, no gólman Banskej Bystrice sa proti domácemu ostrostrelcovi blysol parádnym zákrokom. Nitra v 31. min zužitkovala ďalšiu presilovú hru a Lukáš Novák upravil na 2:0. Odpoveď "baranov" nenechala na seba dlho čakať - o 22 sekúnd znížil Handlovský a v 36. min sa po Kafkovej prihrávke zapísal do streleckej listiny aj White. Misky váh na domácu stranu mohol opäť nakloniť Martin Segľa, ale po krásnej Tománkovej prihrávke netrafil prázdnu bránku súpera.

III. tretina

V III. tretine priblížil Nitru k finálovým bránam Martin Segľa, keď v 46. min ukázal svoj dôraz a dôslednosť. Vyhral mikrosúboj s brankárom Kalembom a jeho presný zásah potvrdil aj videorozhodca. Hostia obrovskou bojovnosťou dokázali vyrovnať, keď v 54. min sa ujala nevýrazná strela Handlovského. Hrozbu predĺženia mohli odvrátiť L. Novák aj R. Tománek, ale svoje veľké šance nedotiahli do úspešného konca.
V predĺžení siahli obe mužstvá na dno svojich síl. V 68. min vybojoval puk Lukáš Novák, našiel Lelkeša a ten v nájazde prekonal Kalembu.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.