• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 1.5.2024Dnes je Sviatok práce
19°Bratislava

PAS verí, že nový prezident zlepší podnikateľské prostredie

  • 14:22 02.04.2014
  • BRATISLAVA
PAS verí, že nový prezident zlepší podnikateľské prostredie

Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS) víta zvolenie Andreja Kisku za nového prezidenta Slovenskej republiky. Očakáva od neho, že v novej funkcii sa zasadí o zlepšenie podnikateľského prostredia na Slovensku.

Z doterajšieho pôsobenia A. Kisku je zrejmé, že má dostatočné osobné skúsenosti s podnikaním, čo vyjadril aj v postoji k prezidentskému Wish listu, ktorý v marci predložila PAS všetkým prezidentským kandidátom. PAS v nich vyzvala oslovených, aby sa vyjadrili k opatreniam, ktorými môže budúci prezident prispieť v medziach svojich kompetencií k zlepšovaniu podnikateľského prostredia a tým podporiť hospodársky rast, tvorbu pracovných miest a zvyšovanie životnej úrovne na Slovensku. A. Kiska vyšiel z prieskumu z odpovedajúcich kandidátov víťazne a z celkových možných 15 bodov získal 14.

A. Kiska pripísal v prieskume najväčšiu dôležitosť zlepšeniu funkčnosti súdnictva, uplatňovaniu rovnosti pred zákonom, čo môže dosiahnuť najmä presadzovaním takých sudcov Ústavného súdu SR a Najvyššieho súdu SR, ktorí majú vysoký morálny profil a predpoklady zvýšiť vymožiteľnosť práva. Podobne rozhodne sa postavil k pravidelnému vyjadrovaniu postojov k verejným veciam, etickým a spoločenským problémom, prípadom zlyhania politikov a úradníkov verejnej správy a k plytvaniu verejných prostriedkov.

PAS verí, že nový prezident Slovenskej republiky v spolupráci s Národnou radou SR a vládou SR naplní svoje prísľuby a v rámci stanovených kompetencií prispeje k zlepšeniu podnikateľského prostredia, vytváraniu nových pracovných miest a rastu životnej úrovne občanov Slovenskej republiky.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.