• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
15°Bratislava

Švédi rozobrali Slovincov a zahrajú si v Soči o medaily

  • 16:19 19.02.2014
  • SOČI
Švédi rozobrali Slovincov a zahrajú si v Soči o medaily

Švédski hokejisti sú prvými semifinalistami olympijského turnaja mužov v Soči. V stredajšom úvodnom štvrťfinálovom zápase v Ľadovom paláci Boľšoj Švédi zdolali Slovincov hladko 5:0. Prekvapenie turnaja Slovinci hrali dve tretiny s úradujúcimi majstrami sveta Švédmi vyrovnanú partiu, v tretej časti však inkasovali štyri razy a napokon sa hokejisti okolo kapitána Anžeho Kopitara rozlúčili s turnajom bez streleného gólu.


O dva presné zásahy Švédov sa postaral Carl Hagelin, ďalšie góly pridali Alexander Steen, Daniel Sedin a Loui Eriksson. Súperom Švédska v piatkovom semifinále bude víťaz súboja Rusko - Fínsko.

Program a výsledky hokejového turnaja na ZOH v Soči nájdete ----> v tomto článku.

Favorit sa v prvom štvrťfinálovom zápase rozbiehal pomalšie. Skóre otvoril až v 19. min Steen, ku ktorému sa odrazil puk od zadného mantinelu po tvrdej strele Alfredssona.

V druhej tretine Švédi prestrieľali Slovincov 16:5, ale druhý gól nepridali. V 42. min po individuálnej akcii Erikssona zvýšil D. Sedin na 2:0 a keď Eriksson pridal v 49. min tretí švédsky gól, o víťazovi bolo predčasne rozhodnuté.

Potom pridal dva góly ešte trinásty švédsky útočník Hagelin, pričom na ten druhý mu ako na podnose naservíroval puk najproduktívnejší Švéd na turnaji obranca Karlsson. Švédsky brankár Henrik Lundqvist si po súboji proti Švajčiarom druhý raz udržal na olympijskom turnaji v Soči čisté konto.

Stredajšie štvrťfinálové zápasy:

Ruskí hokejisti sklamali, medailové túžby im zobrali Fíni

"Zápas bol dve tretiny absolútne vyrovnaný. Súper mal niekoľko dobrých príležitostí, ktoré bolo treba zlikvidovať. My sme boli dostatočne trpezliví a čakali na svoje šance. Tie prišli a využili sme ich. Hrali sme dobre, ale treba povedať, že prvé štyri zápasy na turnaji boli pre nás dobrým testom. Nebola to vždy bezproblémová jazda, ale na konci sme sa tešili. Treba v tom pokračovať," povedal Henrik Lundqvist pre olympijský informačný servis ZOH 2014.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť ----------> TU

Slovinský líder Anže Kopitar po hladkej prehre a rozlúčke zo ZOH podotkol: "V tejto chvíli sme všetci sklamaní. Verili sme si, že sa môžeme postarať ešte o jedno prekvapenie. V globále však musíme vyjadriť spokojnosť s výsledkami, ktoré sme dosiahli v Soči."

Štvrťfinále (Ľadový palác Boľšoj):

Švédsko - Slovinsko 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)

Góly: 19. Steen (Alfredsson, Karlsson), 42. D. Sedin (Eriksson), 49. Eriksson (Bäckström, Oduya), 52. Hagelin (N. Kronwall, Jimmie Ericsson), 57. Hagelin (Karlsson)

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Meier (USA), Šindler (ČR) - Carlson, Wheeler (obaja Kan.), 7325 divákov

Zostavy:
Švédsko: Lundqvist - N. Kronwall, Jonathan Ericsson, Oduya, Hjalmarsson, Karlsson, Edler, Ekman-Larsson - Eriksson, Bäckström, D. Sedin - Alfredsson, Berglund, Steen - Johansson, Silfverberg, Landeskog - Nyquist, Krüger, Jimmie Ericsson - Hagelin
Slovinsko: Kristan - Kranjc, Pretnar, Kovačevič, Robar, Pavlin, Gregorc, Podlipnik, Tavželj - Muršak, A. Kopitar, D. Rodman - Tičar, Jeglič, Sabolič - M. Rodman, Razingar, Urbas - Goličič, Mušič, Pance

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.