• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 6.5.2025Meniny má Hermína
11°Bratislava

Barmani o tom, aké drinky by si nikdy neobjednali: Milovníci piva ostanú zaskočení

  • 16:44 31.12.2023
  • Svet
Barmani o tom, aké drinky by si nikdy neobjednali: Milovníci piva ostanú zaskočení

Aj dobre chladené čapované pivo sa môže otočiť proti vám. Tieto alkoholické nápoje by si profíci v bare nikdy neobjednali.

Profesionálni barmani sa s portálom HuffPost podelili o svoje názory na nápoje ponúkané v baroch. Prezradili aj to, akým druhom alkoholu by sa pri večernom výjazde radšej vyhli.

Ako prvý prehovoril generálny manažér baru Esters Wine Shop & Bar v meste Santa Monica (Kalifornia) Daniel Yeom. Podľa neho sa treba vyhnúť čapovanému pivu aj poháru vína.

Yeom tvrdí, že návštevník nedokáže odhadnúť, „kedy sa čistila pípa“, do ktorej „ľahko preniknú nechutné mušky a sliz“. Napriek tomu, že pohár vína sa javí ako lepšia možnosť, nedokážete pri ňom určiť, ako dlho bola fľaša otvorená.

Namiesto týchto nápojov Yeom radí spoľahnúť sa na osvedčenú klasiku v podobe džinu s tonikom alebo whiskey s kolou.

Ruky preč od týchto miešaných nápojov

Podľa vedúcej newyorského baru Common Ground Lauren Lenihanovej by si žiadny barman neobjednal drink známy ako Long Island iced tea, v ktorom sa mieša vodka, biely rum, tequila, džin a pomarančový likér.

„Väčšina zákazníkov si ho objednáva len preto, aby sa rýchlo opili,“ vysvetľuje Lenihanová. Mnohí profíci ho kvôli jeho intenzite odmietajú servírovať.

Ďalším na zozname „nechcených“ drinkov je espresso martini, ktorému by ste sa mali vyhnúť v zariadeniach bez kávovaru. Nápoj sa pripravuje zmiešaním espressa, vodky, kávového likéru a sirupu, ale niektoré bary nahrádzajú čerstvú kávu chladenou, čo má vplyv na výslednú chuť.

„Vo väčšine barov sa nenachádza kvalitný kávovar a ich káva môže byť stará a dlhý čas nepoužívaná,“ upozorňuje barman Alejandro Echeverria z New Yorku.

„Väčšinou dostanete nevyvážený, horký alebo nedochutený drink,“ pokračuje Exheverria. „Ide o pomerne komplikovaný nápoj. Každý z faktorov vplýva na výsledok – od kvality prísad až po konzistenciu.“

Aj klasická Margarita v sebe môže skrývať prekvapenie; Foto: Tarik Kaan Muslu/Shutterstock.com

Potknúť sa môžete aj pri klasickej Margarite. Jej základ by mala tvoriť tequila, limetková šťava, pomarančový likér a ľad, ale barmani si zvyknú recept prispôsobovať podľa vlastných preferencií.

Jeden z náročnejších drinkov je Gin Fizz, ktorý vyžaduje rovnováhu medzi vaječnými bielkami, džinom, smotanou, sirupom a citrusmi. Gin Fizz treba dôsledne premiešať, aby sa spojili bielka so smotanovou zložkou. Jeho príprava je teda časovo náročná a v rušnejšom čase sa nemusí vyplatiť.

Zdroj: Info.sk, DP, huffpost.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pri bodnutí včelou treba žihadlo odstrániť zoškrabnutím, nie pinzetou

Pri bodnutí včelou treba žihadlo odstrániť zoškrabnutím, nie pinzetou

VČERA - 9:48Zaujímavosti

Pri bodnutí včelou je potrebné žihadlo odstrániť zoškrabnutím, nie pinzetou. Na vybratie kliešťa sa odporúča využiť špeciálnu pinzetu alebo háčik.

Tieto emoji najčastejšie používajú narcistické osobnosti

Tieto emoji najčastejšie používajú narcistické osobnosti

VČERA - 7:15Zaujímavosti

Narcistickú osobnosť dokáže odhaliť aj písomný prejav. Aké emoji najčastejšie používajú narcisti?

Marek Vašut: Vďaka dedkovi som obdivoval majstrov americkej nemej grotesky

Marek Vašut: Vďaka dedkovi som obdivoval majstrov americkej nemej grotesky

VČERA - 5:49Zaujímavosti

V Čechách a na Slovensku je považovaný za jedného z najaktívnejších filmových hercov.

Vyše 80 % ľudí robí v sprche túto chybu, ukázal prieskum

Vyše 80 % ľudí robí v sprche túto chybu, ukázal prieskum

20:43 04.05.2025Zaujímavosti

Každodennú aktivitu možno aj vy vykonávate nesprávne. Čo na to hovoria odborníci?

Ukrajinci prekvapili novou zbraňou

Ukrajinci prekvapili novou zbraňou

19:50 04.05.2025Zaujímavosti

Ukrajinskej armáde sa podarilo zostreliť ruskú stíhačku, použili na to nezvyčajný typ zbrane.