• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
13°Bratislava

Ako sa zbaviť bolesti uší: Farmaceutka radí použiť pohár a utierku

  • 19:41 29.10.2023
  • Svet
Ako sa zbaviť bolesti uší: Farmaceutka radí použiť pohár a utierku

Lekárnička prezradila niekoľko cenných tipov, ako sa zbaviť bolesti uší, hrdla a ako sa zmierniť tinitus.

Vírusové infekcie uší patria medzi najnepríjemnejšie ochorenia, ktoré spôsobujú ukrutné bolesti. Často človeka pripútajú k lôžku a nie je schopný ani ísť k lekárovi. Farmaceutka Angela Doriová na sociálnej sieti prezradila zaujímavý spôsob liečby tohto problému pomocou dvoch predmetov, ktoré nájdete v kuchyni.

V klipe, ktorý zdieľala na TikToku, vysvetlila, že na vírusové infekcie nezaberajú antibiotiká. Preto je potrebné iba zmierniť bolesť a vďaka tejto metóde sa jej zbavíte do niekoľkých dní. Doriová začala tak, že namočila papierovú utierku do horúcej vody a potom ju vložila na dno pohára. Potom priložila pohár tesne k uchu. Tým sa vytvorí vákuum a teplo, ktoré pomáha pri bolesti ucha.

@angelapharmd #Hack #HealthHack #Medicalhack #WeirdHack #Earache #EaracheRemedy #EarAcheRelief #FYP #ForYourPage #ForYou #Pharmacist #PharmacistAdvice #HomeRemedy #HomeHack #NowYouKnow #TheMoreYouKnow ♬ Every Summertime - NIKI

Bolesti ucha sú zvyčajne dôsledkom upchatia zvukovodu. Príčinou je tekutina, ktorá sa nahromadila v reakcii na infekciu. Tekutina spôsobuje nadmerný tlak za ušným bubienkom, čo vedie k bolesti.

Odborníci tvrdia, že hoci existuje viacero liečebných postupov, väčšinou sa lekár snaží odstrániť nahromadenú tekutinu. Teplo tiež uvoľňuje svaly v tejto oblasti a podporuje lepší prietok krvi, čím zmierňuje nepríjemné pocity.

Ako zmierniť bolesť hrdla a tinitus

Bolesť ucha však nie je jediným ochorením, ktoré na ktoré má Doriová netradičný liek. V ďalšom videu, ktoré má takmer milióny pozretí, lekárnička prezradila, ako zmierniť bolesť hrdla jemným masírovaním palca nad kĺbom.

@angelapharmd #SoreThroat #SoreThroatRemedy #Cold#CoughAndCold#SoreThroatRelief #FYP #Acupressure #Doctor #Pharmacist# NBCAnnieLive#GiveWithAllYourHeart #MyAncestry ♬ original sound - Doctor of Pharmacy

V ďalšom videu radí, ako zmierniť tinitus. Podľa nej je dobré zatlačiť na tlakové body na oboch stranách uší a zároveň otvoriť ústa. Lekárnička tiež radí potierať kĺby kurkumou na liečbu artritídy a športových zranení, ako sú podvrtnuté členky.

„Stačí zmiešať čajovú lyžičku kurkumového prášku s čajovou lyžičkou medu, aby to držalo pohromade, a troškou epsomskej soli alebo aj obyčajnej kuchynskej soli. Aplikujte na postihnuté miesto, zakryte ho gázou a potom pripevnite plastovou fóliou,“ uviedla Doriová, pričom radí opakovať zábal po dobu dvoch až troch dní.

Mnohé štúdie naznačujú, že kurkuma má protizápalové účinky na kĺby vďaka obsahu účinnej zlúčeniny nazývanej kurkumín. Len málo štúdií na ľuďoch však zistilo významný prínos pri ochoreniach, ako je artritída a osteoporóza. Výskum tiež ukázal, že množstvo kurkumínu v doplnkoch stravy zakúpených v obchodoch je príliš malé na to, aby malo výraznejší zdravotný prínos.

Zdroj: Info.sk, TM, tiktok.com/@angelapharmd
Najnovšie v kategóriiViac článkov
 Problémy so spánkom nie sú prirodzenou súčasťou starnutia

Problémy so spánkom nie sú prirodzenou súčasťou starnutia

9:06 06.05.2024Zdravie

Problémy so zaspávaním a kvalitou spánku má približne polovica ľudí v staršom veku.

Takto sa dá jednoducho zistiť, či máte predispozíciu na alkoholizmus

Takto sa dá jednoducho zistiť, či máte predispozíciu na alkoholizmus

21:51 05.05.2024Zdravie

Niektorí z nás sú náchylnejší na vznik závislosti ako iní. V čom sa táto predispozícia líši?

Trpíte niektorou z týchto porúch? Vyhnite sa rannému ustieľaniu postele!

Trpíte niektorou z týchto porúch? Vyhnite sa rannému ustieľaniu postele!

9:30 04.05.2024Zdravie

Hoci ustlaná posteľ vyzerá atraktívne a pohodlne, niektorí z nás by sa jej ustieľaniu mali ráno vyhnúť.

Ako si zvýšiť príjem železa pri varení: Používajte tento druh riadu

Ako si zvýšiť príjem železa pri varení: Používajte tento druh riadu

7:20 03.05.2024Zdravie

Dodajte svojmu telu maximálnu dávku železa pomocou triku, ktorý využijete pri varení.

5 druhov liekov, kvôli ktorým vás môže bolieť hlava

5 druhov liekov, kvôli ktorým vás môže bolieť hlava

20:06 28.04.2024Zdravie

Medzi časté príznaky bežne užívaných liekov patrí aj bolesť hlavy. Na tieto prípravky si dajte pozor.