• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Futbalista Babic má smolu na zranenia, chce odohrať duely

  • 16:41 14.11.2013
  • BRATISLAVA
Futbalista Babic má smolu na zranenia, chce odohrať duely

Futbalista corgoňligového klubu FC ViOn Zlaté Moravce Martin Babic má smolu na zranenia. Tridsaťjedenročný stredopoliar (nar. 27. 7. 1982) pre problémy s pravým kolenom ešte počas pôsobenia v FK Senica premaródoval jarnú časť uplynulého ročníka.

V lete pred sezónou 2013/2014 sa dal dokopy a na jeseň patril ako tvorca hry k oporám ViOn-u. Prišiel však 5. novembra odvetný duel štvrťfinále Slovnaft Cupu práve proti Senici a po súboji s protihráčom Jurajom Križkom musel opustiť trávnik. Tentoraz si to odnieslo Babicovo ľavé koleno.

Samotný hráč, ktorý následne vynechal víkendový domáci zápas 17. kola s Nitrou (3:0) verí, že nebude dlho mimo súťažného kolotoča.
Osudný mu bol Juraj Križko

"Nemalo by ísť o nič vážne, ale všetko ešte musí potvrdiť magnetická rezonancia. Koleno ma stále bolí, preto momentálne netrénujem. Verím však, že už koncom tohto týždňa sa zapojím do tréningového procesu a na posledné dva jesenné zápasy budem v poriadku. V tomto prípade mi reprezentačná prestávka padla naozaj vhod," citoval portál corgonliga.sk slová Martina Babica, ktorý ďalej s úsmevom skonštatoval: "Nevšimol som si, že proti mne ide Juraj Križko, a to sa mi stalo osudné. Poznáme sa veľmi dobre z pôsobenia v Senici, je ako tank. Z toho vzájomného súboja som nemohol vyjsť víťazne. Po zápase mi napísal a pozval ma k sebe na vínko, chcel sa udobriť."

Rodák z Trnavy by rád stihol zostávajúce dve kolá. "Hráme v Trnave a potom privítame doma Slovan Bratislava. Na takéto stretnutia sa teší každý hráč teší. Chceli by sme v každom z nich minimálne bodovať a pokúsiť sa ešte poskočiť v tabuľke vyššie,“ uviedol M. Babic na margo najbližších cieľov Zlatých Moraviec, ktoré figurujú po odohraných 17 kolách na 5. mieste s 27 bodmi.
Zabávajú sa na rečiach o zostupe

Nad predsezónnymi slovami viacerých futbalových "odborníkov", ktorí FC ViOn pasovali za jedného z najväčších ašpirantov na zostup z najvyššej slovenskej súťaže, sa v klube od Žitavy teraz iba usmievajú. Pred poslednou v klasifikácii FC Nitra majú Zlaté Moravce dostatočný 21-bodový náskok.

"Reči o zostupe sme registrovali, momentálne sa v kabíne na tom dobre zabávame. Nemali sme síce najlepší štart do sezóny, bolo to však spôsobené aj tým, že mužstvo potrebovalo čas, aby sa zohralo. Prišlo k zmene trénera a nastal aj výrazný posun v hráčskom kádri. Pohodu nenaštrbilo ani administratívne pochybenie, pre ktoré sme vypadli zo Slovnaft Cupu, hoci nás to veľmi mrzelo a škrelo. Je to však za nami a teraz sa už naplno koncentrujeme na Corgoň ligu. Verím, že nám forma vydrží čo najdlhšie," dodal Martin Babic, ktorý v hráčskej kariére pôsobil aj v Nitre, Močenku a Jaslovských Bohuniciach.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.