• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

Dva koncerty z turné Katky Knechtovej sú vypredané

  • 15:46 03.03.2013
  • BRATISLAVA
Dva koncerty z turné Katky Knechtovej sú vypredané

Už v stredu 13. marca odštartuje hudobníčka Katarína Knechtová turné po slovenských kluboch s akustickými verziami svojich najväčších hitov.

Dva z ôsmich naplánovaných koncertov - v Košiciach a Bratislave - sú pritom už vypredané.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na všetky známe Katkine piesne, aj tie z obdobia Pehy či IMT Smile, chýbať nebudú samozrejme ani skladby z najnovšieho albumu Tajomstvá (2012) vrátane hitu Zmier svetlo s tmou a aktuálneho singlu Keby.

Keďže ide o speváčkine prvé akustické turné, s muzikantmi sa pohrala s novými aranžmánmi skladieb. "Piesne budú znieť prirodzenejšie, budú mať inú atmosféru aj inú energiu,“ sľubuje Knechtová.

Katarína Knechtová - Pocit
Na všetkých ôsmich koncertoch akustického turné bude Knechtovú v úlohe predskokana sprevádzať skupina Bloom na čele so speváčkou Barborou Drahovskou. Jej tvorbu si Katarína pozrela na internete a zaujala ju natoľko, že s hosťovaním rada súhlasila: "Myslím, že Bloom budú príjemným spestrením každého večera. Sama sa na ich vystúpenia teším.“

Okrem Košíc a Bratislavy sa speváčka ukáže aj v Liptovskom Mikuláši, Martine, Trnave, Trenčíne, Nitre a v Banskej Bystrici. Po ukončení turné čakajú Knechtovú samostatné akustické koncerty aj v Čechách, na Slovensku sa objaví až v lete na sérii letných festivalov.

Bloom - A song for you
>Katarína Knechtová kedysi spievala v súbore Prešovčatá. V roku 1996 sa stala členkou začínajúcej skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave debutovala albumom Klik-klak (1997).

Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri štúdiovky - Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005) obsahujúce také hity ako Za tebou; Vaňa plná piraní; Slnečná balada; Naoko spím; Diaľkové ovládanie; Hlava vinná, telo nevinné alebo Diabol, anjel.

Knechtová získala v rokoch 2001 a 2005 cenu Aurel v kategórii najlepšia speváčka. Jej formácia Peha sa okrem toho v roku 2005 presadila aj v kategóriách Najlepšia skupina, Najlepšia pieseň (Za tebou) a Najlepší album (Deň medzi nedeľou a pondelkom). V rokoch 2007 a 2008 zase rodáčka z Prešova triumfovala medzi speváčkami v ankete OTO.

V roku 2008 sa rozhodla opustiť skupinu Peha a odštartovala sólovú kariéru, pričom debutovala albumom Zodiak (2008). Z nahrávky pochádzajú single Vo svetle žiariacich hviezd a V tichu a bonusová skladba Muoj Bože, ktorá zaznela vo filme Bathory (2008) režiséra Juraja Jakubiska.
V roku 2010 speváčka nadviazala spoluprácu s uznávaným producentom a koncertným bubeníkom Depeche Mode Christianom Eignerom. Výsledkom ich spolupráce je spomenutý album Tajomstvá. Ešte pred jeho vydaním sa hudobníčka predstavila ako predskokanka na česko-slovenskom turné skupiny Chinaski a účinkovala v tanečnej šou Let´s dance.

Peha - Muoj Bože
Vlani sa niekoľkonásobná držiteľka strieborného Slávika prezentovala ako bubeníčka novej kapely The Cubes, ktorú okrem nej tvoria sestry Jana a Petra Humeňanské.

Dievčenské trio vydalo v lete debutový eponymný album. Ten si vyslúžil nomináciu na Radio_Head Award v kategórii Album roka - poslucháčska cena. The Cubes v Bratislave predskakovali kapele Garbage a samotná 31-ročná Knechtová sa v Prahe aj Bratislave predstavila v úlohe predskokanky írskej formácie The Cranberries. Agentúru SITA informovala Eva Bacigalová z manažmentu speváčky.

Prehľad Acoustic tour 2013 hudobníčky Kataríny Knechtovej:
13.3. Košice - Malbo Caffé (vypredané)
14.3. Liptovský Mikuláš - Route 66
15.3. Martin - Bar Museum
19.3. Trnava - Art Klub
20.3. Bratislava - Loď-Divadlo v podpalubí (vypredané)
21.3. Trenčín - Piano club
27.3. Nitra - Valašský šenk
28.3. Banská Bystrica - Klub 77
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.