• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 24.10.2024Meniny má Kvetoslava
12°Bratislava

Dva koncerty z turné Katky Knechtovej sú vypredané

  • 15:46 03.03.2013
  • BRATISLAVA
Dva koncerty z turné Katky Knechtovej sú vypredané

Už v stredu 13. marca odštartuje hudobníčka Katarína Knechtová turné po slovenských kluboch s akustickými verziami svojich najväčších hitov.

Dva z ôsmich naplánovaných koncertov - v Košiciach a Bratislave - sú pritom už vypredané.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na všetky známe Katkine piesne, aj tie z obdobia Pehy či IMT Smile, chýbať nebudú samozrejme ani skladby z najnovšieho albumu Tajomstvá (2012) vrátane hitu Zmier svetlo s tmou a aktuálneho singlu Keby.

Keďže ide o speváčkine prvé akustické turné, s muzikantmi sa pohrala s novými aranžmánmi skladieb. "Piesne budú znieť prirodzenejšie, budú mať inú atmosféru aj inú energiu,“ sľubuje Knechtová.

Katarína Knechtová - Pocit
Na všetkých ôsmich koncertoch akustického turné bude Knechtovú v úlohe predskokana sprevádzať skupina Bloom na čele so speváčkou Barborou Drahovskou. Jej tvorbu si Katarína pozrela na internete a zaujala ju natoľko, že s hosťovaním rada súhlasila: "Myslím, že Bloom budú príjemným spestrením každého večera. Sama sa na ich vystúpenia teším.“

Okrem Košíc a Bratislavy sa speváčka ukáže aj v Liptovskom Mikuláši, Martine, Trnave, Trenčíne, Nitre a v Banskej Bystrici. Po ukončení turné čakajú Knechtovú samostatné akustické koncerty aj v Čechách, na Slovensku sa objaví až v lete na sérii letných festivalov.

Bloom - A song for you
>Katarína Knechtová kedysi spievala v súbore Prešovčatá. V roku 1996 sa stala členkou začínajúcej skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave debutovala albumom Klik-klak (1997).

Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri štúdiovky - Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005) obsahujúce také hity ako Za tebou; Vaňa plná piraní; Slnečná balada; Naoko spím; Diaľkové ovládanie; Hlava vinná, telo nevinné alebo Diabol, anjel.

Knechtová získala v rokoch 2001 a 2005 cenu Aurel v kategórii najlepšia speváčka. Jej formácia Peha sa okrem toho v roku 2005 presadila aj v kategóriách Najlepšia skupina, Najlepšia pieseň (Za tebou) a Najlepší album (Deň medzi nedeľou a pondelkom). V rokoch 2007 a 2008 zase rodáčka z Prešova triumfovala medzi speváčkami v ankete OTO.

V roku 2008 sa rozhodla opustiť skupinu Peha a odštartovala sólovú kariéru, pričom debutovala albumom Zodiak (2008). Z nahrávky pochádzajú single Vo svetle žiariacich hviezd a V tichu a bonusová skladba Muoj Bože, ktorá zaznela vo filme Bathory (2008) režiséra Juraja Jakubiska.
V roku 2010 speváčka nadviazala spoluprácu s uznávaným producentom a koncertným bubeníkom Depeche Mode Christianom Eignerom. Výsledkom ich spolupráce je spomenutý album Tajomstvá. Ešte pred jeho vydaním sa hudobníčka predstavila ako predskokanka na česko-slovenskom turné skupiny Chinaski a účinkovala v tanečnej šou Let´s dance.

Peha - Muoj Bože
Vlani sa niekoľkonásobná držiteľka strieborného Slávika prezentovala ako bubeníčka novej kapely The Cubes, ktorú okrem nej tvoria sestry Jana a Petra Humeňanské.

Dievčenské trio vydalo v lete debutový eponymný album. Ten si vyslúžil nomináciu na Radio_Head Award v kategórii Album roka - poslucháčska cena. The Cubes v Bratislave predskakovali kapele Garbage a samotná 31-ročná Knechtová sa v Prahe aj Bratislave predstavila v úlohe predskokanky írskej formácie The Cranberries. Agentúru SITA informovala Eva Bacigalová z manažmentu speváčky.

Prehľad Acoustic tour 2013 hudobníčky Kataríny Knechtovej:
13.3. Košice - Malbo Caffé (vypredané)
14.3. Liptovský Mikuláš - Route 66
15.3. Martin - Bar Museum
19.3. Trnava - Art Klub
20.3. Bratislava - Loď-Divadlo v podpalubí (vypredané)
21.3. Trenčín - Piano club
27.3. Nitra - Valašský šenk
28.3. Banská Bystrica - Klub 77
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Marika Gombitová predstavuje novinku Stúpanie a 3CD nikdy nevydaných nahrávok

Marika Gombitová predstavuje novinku Stúpanie a 3CD nikdy nevydaných nahrávok

DNES - 12:20Kultúra

Legendárna slovenská speváčka a skladateľka Marika Gombitová plní sľub, ktorý dala fanúšikom.

Jožo Ráž, líder skupiny Elán oslávi 70. narodeniny

Jožo Ráž, líder skupiny Elán oslávi 70. narodeniny

VČERA - 12:50Kultúra

Nazvať Joža Ráža žijúcou legendou slovenskej hudobnej scény nie je žiadny frazeologický risk.

Film Prezidentka ukáže osobný príbeh aj zákulisie vysokej politiky

Film Prezidentka ukáže osobný príbeh aj zákulisie vysokej politiky

16:05 21.10.2024Kultúra

Pohľad za múry prezidentského paláca, osobný príbeh aj päť turbulentných rokov Slovenska prináša film Prezidentka.

Sigourney Weaverová, alias Ellen Ripleyová zo ságy Votrelec, slávi 75. narodeniny

Sigourney Weaverová, alias Ellen Ripleyová zo ságy Votrelec, slávi 75. narodeniny

6:30 08.10.2024Kultúra

Po stvárnení Ellen Ripleyovej z filmovej ságy Votrelec sa zo Sigourney Weaverovej stala svetoznáma herečka.

Populárna herečka Monika Hilmerová slávi päťdesiatku

Populárna herečka Monika Hilmerová slávi päťdesiatku

6:16 07.10.2024Kultúra

Monika Hilmerová patrí už dlhé roky medzi najobsadzovanejšie slovenské herečky.