• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
22°Bratislava

Obrovský kybernetický útok na PayPal: Terčom sú tisíce kont, zistite, či aj to vaše

  • 19:46 22.01.2023
  • Bratislava
Obrovský kybernetický útok na PayPal: Terčom sú tisíce kont, zistite, či aj to vaše

Tisíce používateľov platobnej služby PayPal sa stali obeťou podvodníkov. Spoločnosť teraz rozosiela upozornenia s vysvetlením.

Podvodníci získali prístup do takmer 35 tisíc internetových kont platobnej spoločnosti PayPal. Informuje o tom portál Bleeping Computer, podľa ktorého by dotknutí klienti mali dostať upozornenie o narušení súkromia.

K rozsiahlemu útoku došlo ešte počas 6. až 8. decembra 2022. PayPal podvod okamžite zaregistroval a začal vyšetrovať spôsob, akým útočníci získali prístup ku kontám používateľov.

Prvé výsledky vyšetrovania boli známe 20. decembra, keď spoločnosť potvrdila, že zločinci sa prihlásili do kont pomocou platných používateľských mien a hesiel, k čomu však nedošlo následkom úniku súkromných informácií.

Prekvapivý zvyk, ktorý môže viesť ku krádeži identity: Toto s heslami viac nerobte!

Počas dvoch dní útokov hekeri disponovali celými menami, dátumami narodenia, doručovacími adresami a ďalšími súkromnými informáciami používateľov, vrátane histórie transakcií a detailov kreditných a debetných kariet.

Páchatelia sa k heslám pravdepodobne dostali prostredníctvom úniku z tretích strán. V rámci neho boli v minulosti zverejnené prihlasovacie údaje používateľov na iných platformách, ktoré zločinci využili aj na PayPale. Útok preto zasiahol predovšetkým tých, ktorí používajú jedno heslo na účtoch viacerých webových stránok.

Spoločnosť podnikla okamžité kroky na obmedzenie prístupu hekerov k citlivým údajom používateľov a obnovila heslá zasiahnutých účtov. Útočníci sa podľa PayPalu nepokúsili o vykonanie transakcií z napadnutých kont, takže zákazníci neprišli o žiadne peniaze.

„Je nepravdepodobné, že vaše osobné údaje boli pri tejto udalosti zneužité, alebo že z vášho konta prebehli neautorizované transakcie,“ informuje PayPal zasiahnutých používateľov v upozornení.

„Obnovili sme heslá zasiahnutých účtov na PayPal a zaviedli sme posilnené bezpečnostné opatrenia, ktoré požadujú nastavenie nového hesla pri ďalšom prihlásení do účtu,“ pokračuje spoločnosť.

Dotknutí používatelia by si okrem hesla na PayPal mali zmeniť aj heslá na ďalších webových stránkach. Za silné heslo možno považovať také, ktoré má aspoň 12 znakov a obsahuje aj čísla a symboly. PayPal takisto odporúča aktivovať si dvojfaktorovú autentifikáciu prihlasovateľa v menu nastavení, ktorá zabráni komukoľvek prihlásiť sa do konta používateľa aj v prípade, že získa platné používateľské meno a heslo.

Zdroj: Info.sk, DP, bleepingcomputer.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Táto záhradkárska činnosť priťahuje slimáky ako magnet

Táto záhradkárska činnosť priťahuje slimáky ako magnet

DNES - 8:28Zaujímavosti

Ak vám došla trpezlivosť s rozožratými rastlinami po slimákoch, vyhnite sa aktivite, ktorá je pre týchto škodcov lákadlom.

Pred 50 rokmi predstavil Ernő Rubik slávny hlavolam, Rubikovu kocku

Pred 50 rokmi predstavil Ernő Rubik slávny hlavolam, Rubikovu kocku

DNES - 5:45Zaujímavosti

Bola najpredávanejšou hračkou v dejinách ľudstva.

5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

VČERA - 20:15Zaujímavosti

Tu sú triky, vďaka ktorým budete mať v aute chladnejšie.

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

VČERA - 19:22Zaujímavosti

Každý si dokáže doma hravo a jednoducho pripraviť zdravú a chutnú pochúťku z bežne dostupných púpav.