• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 26.10.2024Meniny má Demeter
15°Bratislava

Postup Slovákov zo skupiny je závislý od ďalších zápasov

  • 13:00 24.10.2013
  • Abú Zabí
Postup Slovákov zo skupiny je závislý od ďalších zápasov

Slovenská futbalová sedemnástka je na treťom mieste a bude čakať na výsledky zápasov - Argentína vs Kanada a Chorvátsko vs Uzbekistan.

Slovenská futbalová reprezentácia si po stredajšom víťazstve 2:0 nad domácimi Spojenými arabskými emirátmi uchovala reálnu nádej na postup do osemfinále majstrovstiev sveta hráčov do 17 rokov. Ten však nemá vo vlastných rukách a musí si počkať, ako sa vyvinie situácia vo štvrtok, resp. v piatok v ďalších zoskupeniach. Slováci v tabuľke A-skupiny obsadili konečné 3. miesto za Brazíliou a Hondurasom so ziskom štyroch bodov a postúpia v prípade, že vo štvrtok Argentína neprehrá s Kanadou, resp. ak Chorváti prehrajú s Uzbekistanom.

Zverenci trénera Ladislava Pecka zaknihovali po prehre 1:6 s Brazíliou a remíze 2:2 s Hondurasom historickú výhru na MS po dvoch góloch Tomáša Vestenického. "Odohrali sme veľmi dobrý zápas, aj keď sme mali od polčasu vylúčeného hráča, ale hrali sme tímovo, kolektívne, a to rozhodlo, že sme vyhrali tento zápas," uviedol v rozhovore pre oficiálnu stránku SFZ dvojgólový hrdina zápasu Vestenický. "Dúfam, že budú postupové. Som rád, že som gólmi pomohol mužstvu,"prezradil útočník FC Nitra, ktorý už na šampionáte zaznamenal štyri presné zásahy.

Výborný individuálny výkon predviedol Nikolas Špalek, ktorý viackrát zamotal súperovi hlavu, obral ho o loptu alebo ju naopak pred troma hráčmi súpera ubránil. "Od začiatku sme zápas mali v rukách, dali sme gól na 1:0, no pred polčasom nám vylúčili Kuba Griča, čo bolo dosť zlé, lebo už dochádzali sily,"uviedol Špalek vo videu na stránke SFZ. "Teším sa, že Tomáš vedel dať ten druhý poisťovací gól, čo nám veľmi pomohlo. Upokojili sme sa a vedeli sme to dohrať," dodal k priebehu stretnutia. "Sme všetci napätí a nervózni, ale nie je to v našich rukách, takže my môžeme teraz len čakať," uviedol Špalek k možnému postupu do ďalších bojov.

Slováci majú zatiaľ jedinú istotu, že sú vyššie ako tretí z "ruskej" D-skupiny, kde úradujúci majster Európy do 17 rokov zatiaľ v dvoch zápasoch nezískal ani jeden bod rovnako ako Venezuela na 4. mieste. Z tretieho miesta už isto postupuje Pobrežie Slonoviny, ktoré má rovnako ako Slovensko 4 body, ale má lepšie skóre (Pobrežie Slonoviny +2, Slovensko -3 - pozn.).

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR/SFZ
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.