• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 20.5.2024Meniny má Gertrúda
17°Bratislava

Rafael Nadal mieri na trón, predviedol neuveriteľný obrat

  • 12:21 04.10.2013
  • PEKING
Rafael Nadal mieri na trón, predviedol neuveriteľný obrat

Španielsky tenista Rafael Nadal v piatok zvíťazil vo štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Pekingu nad Talianom Fabiom Fogninim za 135 minút 2:6, 6:4, 6:1.

Znamená to, že 27-ročného Malorčana delí už iba jedno víťazstvo na tomto podujatí od návratu na vrchol svetového rebríčka pre nasadzovanie.

Nadal proti nevyspytateľnému Fogninimu bol jednu loptičku od manka 2:6, 1:4, ale zvládol pozoruhodný obrat: "Ak by som inkasoval aj druhý brejk, bol by som hotový. Pri manku jedného sa s tým dá čosi robiť, pretože blížiaca sa koncovka vnáša do súperovej hry nervozitu."

Obrazom: Fabio Fognini mal Nadala na lopatkách, ale nakoniec prehral


Húževnatý ľavoruký líder tohtosezónneho bodovania "Race" Nadal potrebuje prienik do finále na to, aby sa k 7. októbru s istotou ocitol na čele renkingu Entry. V takom prípade by terajšej jednotke Novakovi Djokovičovi nestačila ani vydarená obhajoba titulu (bez ohľadu na rivalov výsledok v Pekingu je to pre Srba imperatív). Zverenec Mariána Vajdu ešte v piatok má pred sebou štvrťfinále proti Američanovi Samovi Querreymu.

"Rafa" Nadal naposledy figuroval na najvyššej priečke 3. júla 2011. Od svojej prehry v 1. kole Wimbledonu 2013 s Belgičanom Stevom Darcisom ťahá šnúru 21 zápasových úspechov. Získal trofeje v Montreale, Cincinnati a New Yorku a v polovici septembra pomohol Španielom jedným singlovým bodom v madridskej daviscupovej baráži proti Ukrajincom.

V utorok v 1. kole China Open zdolal kolumbijského kvalifikanta Santiaga Giralda, v stredu v osemfinále prekonal Nemca Philippa Kohlschreibera. V semifinále v Pekingu bude čeliť úspešnému z duelu John Isner (USA-8) - Tomáš Berdych (ČR-4).

"Nepociťujem nejaký extra tlak. V podobnej situácii som už bol, na vrchole rebríčka tiež. Ak sa naň vrátim, bude to príjemné a výnimočné, ale počkajme si. Najbližšie ma čaká veľmi náročný súper bez ohľadu na meno postupujúceho. Pochopiteľne, že ten zápas bude mať zvláštny sprievodný náboj, netreba sa tým však prehnane zaoberať. Musím uvažovať o Berdychovi či Isnerovi, nie o poste jednotky," upozornil Nadal podľa internetovej stránky Asociácie tenisových profesionálov.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.