• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
18°Bratislava

Okamžite si zmeňte heslo od Google účtu, ak vám príde takáto správa

  • 7:41 09.10.2021
  • Svet
Okamžite si zmeňte heslo od Google účtu, ak vám príde takáto správa

Odborníci na kyberbezpečnosť upozorňujú na podvod.

Experti na kyberbezpečnosť varujú pred podvodnými SMS správami, vďaka ktorým vám podvodníci môžu ukradnúť heslá a bankové údaje. Ako uvádza portál ZDNet, podvodníci sa vydávajú za spoločnosť Google a zameriavajú sa na telefóny s operačným systémom Android.

Podvodníci v správach tvrdia, že mobil príjemcu bol napadnutý škodlivým softvérom a radia, aby si stiahol aktualizáciu zabezpečenia. Po kliknutí na odkaz však váš smartfón napadne program FluBot, čo je forma malvéru pre Android, ktorá môže odhaliť vaše osobné údaje.

O FluBot je známe, že kradne online heslá, bankové údaje a ďalšie citlivé informácie spojené so smartfónmi. Program tiež využíva kompromitované zariadenie, aby sa šíril k ďalším obetiam.

Odkazy je možné odosielať na telefóny iPhone, aj keď škodlivý softvér neovplyvňuje zariadenia Apple. Potom, čo používateľ klikne na odkaz, zobrazí sa červená výstražná obrazovka „vaše zariadenie je infikované škodlivým softvérom FluBot“.

Dokonca informuje obeť o FluBot s tým, že je to Android spyware, ktorý kradne prihlasovacie údaje. Potom používateľa vyzve, aby si kliknutím na odkaz stiahol aktualizáciu zabezpečenia, ktorá v skutočnosti nainštaluje aplikáciu FluBot.

Ak máte podozrenie, že váš bol smartfón napadnutý, mali by ste sa obrátiť na svoju banku a skontrolovať, či na vašom účte nedošlo k podozrivej aktivite. Mali by ste tiež zmeniť všetky svoje online heslá, pretože tie môžu byť teraz v rukách hackerov. Odborníci odporúčajú tiež vykonať obnovenie továrenských nastavení telefónu, aby ste ho zbavili škodlivého softvéru.

Spoločnosť Google investovala množstvo zdrojov na zlepšenie zabezpečenia jej služieb v dôsledku globálneho nárastu online podvodov a phishingových kampaní. Spoločnosť nedávno oznámila, že čoskoro bude od užívateľov vyžadovať, aby používali nový, bezpečnejší spôsob prihlasovania sa do svojich účtov.

Vynútené dvojstupňové overenie, ktoré predstavuje druhý krok v procese prihlásenia, bude zavedené do konca roku 2021. Tento krok ovplyvní viac ako 150 miliónov účtov Google na celom svete, ktoré sú potrebné na prístup k službám ako YouTube a Gmail. Google uviedol, že vďaka dvojstupňovému overeniu je prihlásenie bezpečnejšie a chráni účty Google pred podvodníkmi.

Zdroj: Info.sk, TM, zdnet.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

VČERA - 22:06Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

19:53 05.05.2024Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

19:32 05.05.2024Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.