• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
16°Bratislava

Nikdy nerobte túto chybu pri odstraňovaní chĺpkov!

  • 10:41 25.10.2020
  • Svet
Nikdy nerobte túto chybu pri odstraňovaní chĺpkov!

Kozmetička sa podelila o niekoľko tipov, ktoré by ste mali dodržiavať pri holení. Prezradila tiež jednu chybu, ktorú jej zákazníčky neustále opakujú.

Prieskumy hovoria, že asi štvrtina ľudí, ktorí sa holia, depilujú, zastrihávajú si chĺpky alebo iným spôsobom skrášľujú svoje ochlpenie, sa pri tejto činnosti poraní. Medzi najbežnejšie druhy rán pritom patria zárezy, popáleniny a vznik vyrážok.

Čo si o holení myslia profíci? Kozmetička Sam Marshallová sa za roky praxe stretla už so všeličím, no zákazníčkam najviac zdôrazňuje, aby úpravu ochlpenia na intímnych miestach nechali na profesionála – a to obzvlášť, ak túžia po depilácii.

„Bežný človek nevie, ako sa správne depiluje, a nemal by sa o to sám ani pokúšať,“ uviedla Marshallová pre britský denník The Sun. „Väčšinou nevie, ako aplikovať vosk a ktorým smerom strhnúť papierik.“

Ako správne holiť oblasť bikín: Týchto 7 tipov vás zachráni!

Podľa Marshallovej môže špeciálne pri depilovaní dôjsť k mnohým poraneniam. „Môžete si natrhnúť pokožku. V oblasti pyskov ohanbia a miešku k tomu dochádza najľahšie,“ hovorí kozmetička.

Hoci domáca depilácia je to posledné, čo by Marshallová ženám aj mužom odporučila, je si vedomá toho, že nie každý je ochotný míňať peniaze na profesionálnu starostlivosť. S čitateľmi sa preto podelila o niekoľko rád, ako si dopriať bezpečné skrášlenie.

Depilácia

Pri nesprávnej depilácii často dochádza k tvorbe modrín a drobných raniek. Ak sa chcete depilovať podomácky, použite zahrievací vosk, nie voskové pásiky.

„Ak si plánujete upravovať okolie genitálií, horúci vosk nepôsobí takú bolesť ako voskové pásiky, a chĺpky zachytáva pri zahrievaní, takže nie je taký agresívny voči pokožke,“ vysvetľuje Marshallová.

Mali by ste sa vyhnúť aj vosku, ktorý sa zahrieva v mikrovlnke, pretože pri ňom nie je možné dobre kontrolovať teplotu, a tak môžete dospieť k popáleninám.

Holenie

Ak máte v ruke žiletku, nepokúšajte sa ňou oholiť okolie zadku. Keďže na túto časť tela nedovidíte, ľahko môžete prísť k zraneniu.

„Pri holení sa tiež bežne stretávame so zarastajúcimi chĺpkami,“ hovorí Marshallová. Podľa kozmetičky sú mnohé žiletky zostrojené tak, že sa tesne dotýkajú pokožky. To je problém v prípadoch, keď koža prerastá cez vlasový folikul, čo je bežné najmä ak je suchá.

Kozmetický trh ponúka mnoho prípravkov, ktoré vám pri holení pomôžu. Spoľahnite sa napríklad na tie, ktoré obsahujú kyselinu salicylovú. Tá dokáže zachytávať olej, takže zabráni upchávaniu folikulov. Po holení pomáha aj jemný píling, ktorý odstráni odumreté bunky pokožky.

Tomuto sa vyhnite

Jedna vec, o ktorú by sa ľudia doma vôbec nemali pokúšať, je podľa kozmetičky zastrihávanie. „Ak sa pripravujete na depiláciu, pod chĺpkami by mala byť zreteľná pokožka. Ak ju nevidno, je potrebné zastrihnutie, ktoré ale nikdy nerobíme nožničkami – zastrihávať treba pomocou mechanického zastrihávača,“ hovorí Marshallová.

Ak chĺpky striháte pomocou nožníc, podľa odborníčky dorastajú nazad len v čiastočnej dĺžke, takže sa ťažko odstraňujú.

Zdroj: Info.sk, DP, thesun.co.uk, jamanetwork.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pražské metro oslavuje 50 rokov

Pražské metro oslavuje 50 rokov

DNES - 12:18Zaujímavosti

Od slávnostného uvedenia prvého úseku pražského metra do prevádzky uplynie vo štvrtok 9. mája 50 rokov. Stalo sa tak 9. mája 1974.

Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

VČERA - 21:44Zaujímavosti

Leto už tradične patrí dovolenkám, no ak chcete ušetriť, pri cestovaní po Európe sa oplatí zvážiť aj iné, menej štandardné dátumy.

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Zložka v konzervovanom krmive môže mať za následok rakovinu u zvierat.

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

22:06 06.05.2024Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.