• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
13°Bratislava

Toto je podľa vedcov najinteligentnejšie znamenie zverokruhu

  • 19:47 24.08.2018
  • Bratislava
Toto je podľa vedcov najinteligentnejšie znamenie zverokruhu

Z 900 držiteľov Nobelovej ceny sa najviac z nich narodilo v tomto znamení.

Všetci vieme, že každé znamenie zverokruhu sa vyznačuje inými vlastnosťami, no ktoré z dvanástich znamení by sme mohli označiť za to najinteligentnejšie?

Ak aj neveríte na astrológiu, určite sú vám známe Nobelove ceny a ich prínos pre svet vedy a spoločenského rozvoja. Vedci analyzovali znamenia 900 držiteľov Nobelovej ceny, a všimli si, že jedno z nich sa obzvlášť často opakuje.

Najväčší inteligenti zverokruhu

Výskum, ktorý podnikla porovnávacia stránka Go Compare, prišiel na to, že spomedzi 900 držiteľov Nobelovej ceny po roku 1901 sa 97 narodilo v znamení Blížencov (22. máj – 21. jún), vďaka čomu toto znamenie môžeme považovať za najinteligentnejšie. V tomto znamení sa narodili napríklad Bob Dylan a aktivistka Betty Williamsová.

Na druhom mieste sa umiestnili Váhy, narodené medzi 24. septembrom a 23. októbrom (93 držiteľov). V znamení Váh sa narodil aj politik Jimmy Carter ml. a spisovateľ T. S. Eliot. Tretiu priečku zaujala Panna (24. augusta – 23. septembra), kam zaraďujeme aj Matku Terezu.

Štvrtým najinteligentnejším znamením sa stal Rak (22. júna - 22. júla ), ktorý získal 81 Nobelových cien. V znamení Raka sa narodila najmladšia držiteľka Nobelovej ceny v histórii, Malala Yousafzai, alebo Nelson Mandela.

Top päťku inteligentov zakončuje znamenie Barana (76 držiteľov - 21. marca - 20. apríla), v ktorom sa narodil aj objaviteľ antihistaminík Daniel Bovet. Tesne za ním, s počtom 73 držiteľov, skončil Býk (21. apríla - 21. mája). V tomto znamení sa zas narodil vynálezca bezdrôtovej telegrafie Guglielmo Marconi.

Šiestym znamením, ktoré po roku 1901 získalo najviac Nobelových cien (71), bol Strelec (23. novembra - 21. decembra) aj s takým známym predstaviteľom, ako bol Winston Churchill. Nobelova cena bola odvtedy udelená aj 66 zástupcom Rýb narodených medzi 20. februárom a 20. marcom. U mich nesmieme opomenúť mená ako Albert Einstein alebo John Steinbeck.

Štvorku tých menej inteligentných, respektíve menej šťastných na výhru Nobelovej ceny, otvára znamenie vynálezcu vakcíny proti osýpkam Johna Endersa – Vodnár (65 držiteľov, 21. januára - 19. februára). Lev (23. júla - 23. augusta) a Škorpión (24. októbra - 22. novembra) sa obaja umiestnili na predposlednom mieste s počtom 64 držiteľov Nobelovej ceny. Známym zástupcom ohnivého Leva je napríklad Barack Obama alebo Sir Alexander Fleming. Ku Škorpiónom zas môžeme priradiť Marie Curieovú alebo Theodora Roosevelta.

Znamenie zverokruhu s najnižším počtom držiteľov Nobelovej ceny

Z toho, čo ste si dosiaľ prečítali, vám už musí byť jasné, ktoré znamenie vo svete držiteľov Nobelovej ceny príliš nevyniká. Ide o Kozorožca (22. decembra - 20. januára), ktorý od roku 1901 získal 51 Nobelových cien. Známym Kozrožcom bol napríklad bojovník za ľudské práva Martin Luther King ml.

Zdroj: Info.sk, DP, gocompare.com, thesun.co.uk, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prečo váš pes priberá? Neopakujte túto chybu pri kŕmení!

Prečo váš pes priberá? Neopakujte túto chybu pri kŕmení!

VČERA - 20:04Zaujímavosti

To, čo dokážeme bez problémov stráviť my, nepatrí do misky pre psa. Z niektorých bežne konzumovaných jedál môžu naši domáci miláčikovia dokonca nechcene priberať.

Falošné upozornenie na mobile: Takto môžu útočníci vidieť všetko na obrazovke a vybielia vám účet

Falošné upozornenie na mobile: Takto môžu útočníci vidieť všetko na obrazovke a vybielia vám účet

VČERA - 19:35Zaujímavosti

Používatelia smartfónov by mali byť na pozore pred novým typom podvodu.

Do čoho zabaliť chlieb, aby dlhšie vydržal? Tento materiál mu prospieva najviac

Do čoho zabaliť chlieb, aby dlhšie vydržal? Tento materiál mu prospieva najviac

VČERA - 7:12Zaujímavosti

V obchode ho balíme do mikroténových vreciek alebo papiera, doma ho nechávame aj na čerstvom vzduchu. V čom skladovať chlieb, aby vydržal čo najdlhšie?

Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

21:14 26.04.2024Zaujímavosti

Takto dokážete obnoviť dotykovú obrazovku v automobile, keď prestane reagovať.

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

19:47 26.04.2024Zaujímavosti

Pacienti, ktorí sa pred koncom života stretávajú so živými snami a víziami, podľa lekára pociťujú „lásku“. Ich zážitky sa však líšia aj v závislosti od veku.