• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 11.5.2024Meniny má Blažena
23°Bratislava

Do Auparku aj na elektromobile

  • 16:02 29.07.2013
  • BRATISLAVA
Do Auparku aj na elektromobile

Zmodernizované podzemné garáže bratislavského Auparku ponúkajú viacero noviniek. Jednou z nich sú aj štyri nabíjacie stanice pre elektromobily.

K nakupovaniu patrí sledovanie módnych a spoločenských trendov. Vedia to nielen milovníci módy, ale aj ich nákupná „alma mater“ – bratislavský Aupark. Budúcnosť vidí nákupné centrum nielen v digitálnych technológiách, ale podporuje aj rôzne výdobytky súčasnosti, medzi ktoré, nepochybne, patria elektromobily. Aupark na ich majiteľov nezabudol ani pri nedávnej modernizácii podzemných garáží.

„Plánovaný trojročný proces obnovy bratislavského Auparku smeruje k využívaniu technológií, ktoré podporujú ochranu životného prostredia. Preto sme prirodzene siahli po projekte nabíjacích staníc pre elektromobily. Veríme, že i tieto vylepšenia prispejú k zaradeniu Auparku medzi najmodernejšie európske obchodné centrá,“ hovorí Markus Pichler, riaditeľ Unibail-Rodamco pre Slovensko a Rakúsko.

Stačí len zaparkovať...
Bratislavský Aupark majiteľom elektromobilov ponúka štyri nabíjacie stanice pre jednoduché a zároveň bezpečné pripojenie elektromobilu. Stanice sú vybavené zástrčkou typu T1, ktorú dnes využíva väčšina elektromobilov. Maximálnu bezpečnosť okrem iného zabezpečujú aj posuvné ochranné krytky a riadiaci vodič, skrytý v kábli, ktorý zaistí bezpečné zapnutie nabíjačky. Stanica je vybavená inteligentným prvkom, ktorý presne reguluje spôsob nabitia - vozidlu sa teda dostane práve toľko energie, koľko môže prijať. Súčasťou vybavenia je aj pevný kábel, takže zákazník nepotrebuje žiadne vlastné príslušenstvo. Dĺžka nabíjania zohľadňuje pobyt zákazníka nákupného centra. „V Auparku spojíte príjemné s užitočným. Vyriešite nákupy a elektromobil dobijete na ďalšiu cestu,“ vysvetľuje Peter Dzurko, špecialista spoločnosti Schneider Electric, ktorá realizovala riešenia elektromobility.

Nenáročná obsluha
Obslúžiť takúto nabíjaciu stanicu zvládnu aj technicky menej zdatní motoristi, systém je veľmi jednoduchý. Nabíjanie sa začína okamžite po pripojení 5-metrového kábla, ktorý spája elektromobil s nabíjacou stanicou a po stlačení tlačidla „Štart“. Ukončiť nabíjanie je rovnako jednoduché, stačí stlačiť tlačidlo „Stop“. Odložiť začiatok nabíjania je možné pomocou šípky. Veľká technológia sa v tomto prípade zmestí do malých rozmerov, keďže nabíjacia stanica o celkovej váhe 2 kilá je iba 325 mm vysoká a 107 mm široká.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Profesionálna starostlivosť o vlasy ako od kaderníka? Len so značkou Remington

Profesionálna starostlivosť o vlasy ako od kaderníka? Len so značkou Remington

VČERA - 6:29Tlačové správy

Značka Remington je lídrom na trhu v oblasti starostlivosti o vlasy v mnohých krajinách sveta, vrátane Slovenska.

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.