Tip kardiológov: Jedzte toto jedlo, a vaše srdce bude také zdravé, ako nikdy predtým!

Je lekársky potvrdené, že strava obsahujúca dostatok tohto jedla dokonca dokáže zvrátiť nepríjemné príznaky srdcových ochorení.
Väčšina vedcov dnes nepochybuje o tom, že strava má silný vplyv nielen na váhu človeka, ale aj na zdravie mozgu, ciev, srdca a iných kľúčových orgánov. Nedávno sa napríklad dokázalo, že konzumácia veľkého množstva olivového oleja a stredomorských jedál značne znižuje šance na smrť v dôsledku infarktu alebo mozgovej príhody. Na druhej strane, príliš vysoké množstvo soli v strave oslabuje zdravie srdca a ciev.
Podlomené zdravie cievnej sústavy sa však podľa výskumu, ktorý bol uverejnený v časopise Circulation, dá napraviť. Stačí, keď si aspoň dvakrát denne doprajete jedlo, ktoré bude obsahovať ryby.
„Už dlho vieme, že omega-3 mastné kyseliny, ktoré možno nájsť v rybách, majú mimoriadny prínos pre zdravie srdca. Naše nové zistenia to potvrdzujú, a navyše dokazujú, že pozitívny účinok rýb na ľudské telo je o to vyšší, o čo častejšie nimi nahradíme nezdravé jedlá – najmä mäso s vysokým obsahom tuku.“
Morské plody, rybí tuk a nespočetné množstvo mastných kyselín, ktoré obsahuje, sú dobre známe prostriedky na zlepšenie zdravia srdca a ciev. Tieto produkty dokážu znížiť krvný tlak, znížiť úroveň cholesterolu a zmäkčiť steny ciev.
Ak týždenne skonzumujete dve jedlá s obsahom rýb, znížite tým svoju pravdepodobnosť na vznik srdcových ochorení, infarktu, mozgovej príhody a iných cievnych problémov o 40 až 50 percent. Rovnaký efekt dosiahnete konzumáciou čistého rybieho tuku.
Odvrátená strana morských výrobkov
Hlavný autor štúdie z Harvardovej univerzity Eric Rimm spolu s kolegami analyzoval všetky plusy a mínusy jedenia morských plodov a rýb. Vychádzal pritom z údajov, ktoré za posledné dve desaťročia vyzbierali vedecké skupiny zo všetkých koncov sveta.
Prišlo sa na to, že mäso, pochádzajúce zo živočíšnych obyvateľov mora, môže obsahovať veľké množstvo ortute a iných škodlivých látok, ktoré môžu mať negatívny účinok na ďalšie časti zdravého ľudského života.
Odborníci odporúčajú vyhnúť sa mäsu z veľkých druhov žralokov, tuniaka a iných veľkých rýb – v ich organizme sa totiž dokáže uskladniť nadmerné množstvo ortute. Vysoký obsah ortuti v organizme značne znižuje efektivitu omega-3 mastných kyselín.

Priznanie lekára: Pri tomto vitamíne som sa mýlil, odhalili to krvné testy
Napriek zdravej strave mal lekár vážny deficit a vyzval ostatných, aby si nechali urobiť testy na hladinu tohto vitamínu.

Prečo vakcíny fungujú najlepšie pri aplikovaní do tej istej ruky?
Očkovanie a aplikovanie posilňujúcich dávok do tej istej ruky má svoje výhody.

Táto korenina môže ovplyvniť účinok liekov, varujú lekári
Podľa výskumu korenina, ktorá sa pridáva aj do nápojov, ovplyvňuje pôsobenie liekov v tele.

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou
Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku
Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.