• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
16°Bratislava

Najstarší hokejbalový turnaj na Kysuciach už v auguste

  • 11:40 25.07.2013
  • Čadca
Najstarší hokejbalový turnaj na Kysuciach už v auguste

K letu bezpodmienečne patrí slnko, piesok, voda, jarmoky a letná príprava najúspešnejšieho kolektívneho športu na Slovensku – hokejbalu. Aby jeho hráči doladili formu pred náročnou sezónou, stretávajú sa každoročne na hokejbalovom ihrisku v Čadci.

Tamojší turnaj o Pohár primátora mesta je súčasťou Bartolomejského jarmoku, ktorému tradične patrí posledný augustový víkend. Turnaj píše už svoj XIV. ročník, čím sa stal najstarším hokejbalovým turnajom na Kysuciach.

Tradičné kultúrno-spoločenské podujatie môžeme označiť za najväčšie a najkrajšie na Kysuciach a každý správny hokejbalista zažil jeho atmosféru jedine vo večerných hodinách. Počas dňa totiž venoval svoju pozornosť vlastnému výkonu prípadne výkonu protihráčov. 

Kvalitne obsadený turnaj sa už niekoľko rokov pýši prívlastkom medzinárodný. Praha, Ostrava, Olomouc aj Třinec patrili k jeho účastníkom. Posledný menovaný dokonca celý turnaj v roku 2009 vyhral. Minulý ročník patril výberu z Kysuckého Nového Mesta. Celkovo trojnásobný víťaz tento rok obhajuje a v rodiacej sa konkurencií tímov z Čadce a okolia, Dubnice nad Váhom, Žiliny či Olomouca to nebude mať ľahké.   

Hokejbalový kolotoč sa roztáča 24. a 25. augusta. Každý, kto nastúpi, si svoju jazdu nepochybne užije. Nebudeme predpovedať, kto vyhrá putovný pohár. Rozhodne bude na jazdu za titulom každý jej účastník dlho spomínať. Kto nechce prísť o výnimočný úvod hokejbalovej sezóny si toto predstavenie nesmie nechať ujsť. Hokejbalový stánok v Čadci, pamätník veľkých bitiek, otvára svoje brány všetkým športovým fanúšikom. Ak patríte k hokejbalistom, ktorí chcú okúsiť výnimočnú atmosféru, kvalitnú hru alebo guláš z diviny, informujte sa na 0949 499 631, či ešte ostali voľné lístky.

Viac informácií o turnaji nájdete aj na stránke www.hbkcadca.sk.

Zdroj: Kysucká hokejbalová únia, Info.sk, Foto: Archív
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.