• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
16°Bratislava

9 chýb pri randení, ktorých sa na začiatku vzťahu dopúšťame všetci

  • 19:01 07.12.2017
  • Svet
9 chýb pri randení, ktorých sa na začiatku vzťahu dopúšťame všetci

Či už máte prvé lásky za sebou, alebo vás onedlho čaká rande s nádejne vyzerajúcim fešákom alebo kočkou, jednoznačne neoľutujete týchto 9 rád.

Mnohým z nás dnes naskakujú zimomriavky pri predstave prvého rande. Svet technológií neustále prináša spôsoby, ako spolu komunikovať bez toho, aby sme sa tomu druhému dívali do očí, čo si však vypýtalo svoju daň.

Ľudia jednoducho zabudli randiť. To, čo nám v minulosti robilo radosť, a pri čom sme prekypovali vzrušením, to je pre nás dnes nočnou morou. Aj ak to tak nie je, márne si môžeme namýšľať, že na prvom rande všetko prebehlo na sto percent.

Ženské trio Terri Orbuchová (sociálna psychologička), Irina Firsteinová (vzťahová terapeutka) a Rachel Sussmanová (autorka knihy The Breakup Bible) sa pozreli na najbežnejšie chyby, akých sa ľudia v raných štádiách vzťahu dopúšťajú. Určite ste sa už aspoň jednej z nich dopustili aj vy!

1. Prenasledujete ho/ju na sociálnych sieťach

Keďže internet ponúka neobmedzené možnosti, celkom ľahko sa môže stať, že sa pri prezeraní jeho alebo jej profilu o svojom novom úlovku dozviete veci, ktoré nie sú celkom pravdivé. O človeku, ktorého ste ešte ani nestretli, sa tak môžete dozvedieť veci, ktoré zďaleka nie sú pravdivé, no vy vďaka nim máte predsudky.

2. Hovoríte o bývalom/bývalej

Veríme, že ste o tomto faux pas už počuli, no len pre istotu ho tu uvádzame, keďže mnohí z nás sa nevedia poučiť ani z vlastných chýb. Skutočné príbehy z vášho predchádzajúceho vzťahu si radšej nechajte pre kamarátov a kamarátky.

3. Počkaj si na mňa

Niektorí z nás sú presvedčení o tom, že ak necháme svojho partnera čakať na odpoveď na SMS alebo správu v chate, nadobudne dojem, že sme zaneprázdnení prácou, alebo jednoducho zakrývame to, že pri telefóne stále striehneme na jeho správu.

Omyl! Na správu by sme mali odpovedať vtedy, keď sa na to cítime. Ak naozaj netúžite po výzore zúfalca, ktorý sa úplne vzdal osobného života v prospech toho virtuálneho, skúste sa zamestnať niečím iným, vďaka čomu vás telefón alebo počítač prestane zaujímať.

4. Prezradíte o sebe priveľa

Je v poriadku, ak ste na prvom rande otvorení a sami sebou, no rozhodne by ste to nemali preháňať rečami o prílišnom súkromí. V očiach toho druhého to v tomto štádiu vzťahu môže vyznieť ako pokus narcisa o zaujatie.

5. Prvé rande bez bozku? Prečo nie?

„Nemyslím si, že bozkávanie alebo držanie za ruky na prvom rande je to jediné, čo dokáže prezradiť, či sa tomu druhému páčime,“ tvrdí Orbuchová. Obzvlášť pokiaľ túžite po dlhodobom vzťahu by ste mali mať na pamäti to, že niekomu môže trvať dlhšie, kým sa odhodlá na podobné prejavy lásky.

6. Vaše ideály pochádzajú z ríše fantázie

Je fajn, keď máte predstavu o tom, čo v živote hľadáte, no nezachádzajte až do otázok o tom, či má niekto v jeho/jej rodine cukrovku, alebo či fandí koalícii alebo opozícii. Majte radšej otvorenú myseľ a neprekazte atmosféru otázkami, ktoré nemajú nič spoločné s vaším vzťahom.

7. Nevoláte si

Podľa slov Orbuchovej jazyku lásky kraľuje spontánnosť. Ak ho/ju ešte dobre nepoznáte, z textových správ neviete identifikovať iróniu, nevinnosť, hravosť a podobne. Prečo radšej nezdvihnúť telefón a porozprávať sa takýmto spôsobom?

8. Oku to lahodí, srdcu to uškodí

Orbuchová radí zvoliť na prvom rande pohodlnú cestu. Okrem toho ako vhodné miesto odporúča kaviareň alebo bar. Všetko, čo by mohlo pôsobiť dojmom prílišného luxusu, môže v konečnom dôsledku vyznieť ako povrchné a škrobené. Dajte radšej prednosť zábave a originalite.

9. Hovoríte, hovoríte a ešte raz hovoríte

Najväčšou chybou, ktorej sa na rande dopúšťame, je, že nepočúvame. Rozlúčte sa so vzťahom, ak ste zvyknutí neustále hovoriť len o sebe.

Zdroj: Info.sk, DP, buzzfeed.com, Independent.co.uk, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

VČERA - 22:06Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

19:53 05.05.2024Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

19:32 05.05.2024Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.