• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
16°Bratislava

Československá spevácka hviezda Dara Rolins má dnes narodeniny

  • 7:42 07.12.2017
  • Bratislava
Československá spevácka hviezda Dara Rolins má dnes narodeniny

Slovenská popová speváčka Dara Rolins, pôvodným menom Darina Rolincová, dnes oslavuje 45. narodeniny.

Niekdajšia najznámejšia detská hudobná interpretka v bývalom Československu patrí aj v súčasnosti medzi najpopulárnejšie spevácke hviezdy na Slovensku i v Česku. Jej fanúšikom dlhé roky imponuje speváčkin príjemný hlas, tanečné nadanie aj jedinečný módny štýl.

Dara Rolins sa ako Darina Rolincová narodila 7. decembra 1972 v Bratislave. Umeleckú kariéru začala už v detskom veku, keď vystupovala v speváckych zboroch, televíznych programoch a v niekoľkých hudobne ladených filmoch.

Koncom 70. rokov minulého storočia spolupracovala so skupinou Panoráma, v polovici 80. rokov potom účinkovala so skupinami Pop-kodex a YPS. Ako dvanásťročná naspievala s Karlom Gottom mimoriadne úspešný duet Zvonky štěstí, ktorý jej zabezpečil pevné miesto vo vtedajšom československom šoubiznise. V roku 1983 vyšla v slovenskom Opuse jej prvá LP platňa Keby som bola princezná Arabela, v roku 1986 potom v Supraphone LP Darinka. Hitmi sa stali jej pesničky Anjelik môj, Ak náhodou, Arabela, Bez veľkej slávy, Čo o mne vieš alebo Moje druhé ja.

Vzdelanie nadobudla na Konzervatóriu v Bratislave (1987-1988), počas štúdia na Pražskom konzervatóriu sa presťahovala do Česka, kde v hlavnom meste žije dodnes. Diskografiu Dary Rolins tvoria okrem iných CD I see you there (1995), What’s my name (2002), D1 (2006), D2 (2008), STEREO (2011) alebo najaktuálnejšie ETC (2017). Slovenskú a českú popovú hudobnú scénu obohatila napríklad hitmi Nebo, peklo, raj, Party DJ, Na teba sa dívam, Túžim či Všetko alebo Nič.

Herecké schopnosti Rolins predviedla napríklad v televíznych filmoch Zázračný autobus (1982), Tam je hviezda Sírius (1983), Cengá do triedy (1985), Láska na inzerát (1988) alebo Takmer ružový príbeh (1990). Vyskúšala si tiež úlohu porotkyne v televíznej speváckej súťaži Slovensko hľadá Superstar (2004) a Česko-Slovenská Superstar (2009).

Populárna speváčka je mamou dcéry Laury, ktorej otcom je český hudobník Matěj Homola. V súčasnosti tvorí pár so známym slovenským rapperom Patrikom Rytmusom Vrbovským.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

VČERA - 22:06Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

19:53 05.05.2024Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

19:32 05.05.2024Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.