• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
22°Bratislava

„Videla som, ako po Marse kráčajú ľudia,“ hovorí bývalá zamestnankyňa NASA

  • 21:20 03.12.2017
  • USA
„Videla som, ako po Marse kráčajú ľudia,“ hovorí bývalá zamestnankyňa NASA

Bývalá zamestnankyňa NASA rozbúrila hladinu konšpirácií, keď dala svojím tvrdením jasne najavo, že na Marse už v minulosti pristáli ľudia. Alebo nie?

Žena, ktorá sa predstavila len ako Jackie, sa o svoje spomienky na kariéru v NASA podelila s bývalým pilotom CIA Johnom Learom, ktorý sa zároveň hlási k ufológom a konšpiračným teoretikom. Jackie mu prezradila, že keď robila v NASA, jej úlohou bolo starať sa o prepojenie zo sondy Viking na Zem.

Program Viking, ktorý odštartoval v roku 1975, zahŕňal dve misie sond Viking 1 a Viking 2 na Mars. Z obežnej dráhy planéty mali na Zem vysielať snímky povrchu, pričom obsahovali aj rover, ktorý zbieral údaje priamo z povrchu planéty. Obidve misie sa pokladajú za veľmi úspešné.

Keďže Jackie a jej tím neustále sledovali, čo sa deje na povrchu Červenej planéty, siluety na obrazovkách im nemohli ujsť. Žena, ktorá roky pracovala pre najznámejšiu vesmírnu agentúru, však o svojom tvrdení nemá žiadny dôkaz.

Nedovolili im dívať sa

O postavách na Marse už v minulosti hovorili aj ďalší bývalí zamestnanci NASA. „Po planéte behal starý rover Viking, a ja som zrazu uvidela dvoch ľudí v skafandroch – nie v tých mohutných, aké normálne používame, ale vyzerali, že poskytujú dostatočnú ochranu. Vynorili sa spoza horizontu a kráčali priamo k roveru.“

„Okamžite sme vybehli nahor – ale niekto zamkol a zatarasil dvere, aby sme sa na to nemohli pozrieť zblízka. Ja sa teda pýtam – boli to naši ľudia?“

Jackie svoje zážitky interpretovala vo vysielaní rádia Coast to Coast AM

John Lear k tejto udalosti dodáva, že podľa jeho informácií NASA v roku 1966 pristála na Marse pravdepodobne preto, aby opravila rover Viking. Lear si myslí, že astronauti vtedy ani nepotrebovali skafandre, pretože ľudia sa dokážu prispôsobiť atmosfére inej planéty.

Podľa Magazínu Metro si Lear tiež myslí, že po tom, ako človek umrie, jeho duša odíde na Mesiac, kde vo vysokej veži umrie a spracuje sa. Bývalý zamestnanec CIA si ďalej myslí, že ohňom zmietaná nehostinná Venuša je v skutočnosti „zelená a krásna“.

S podobnými tvrdeniami sa stretávame pravidelne

Medzi tých, ktorí prehovorili o mimozemskom živote, sa radí napríklad aj bývalý kanadský minister obrany Paul Hellyer, ktorý informoval o mimozemských návštevníkoch, ktorý mali Zem varovať pred nebezpečnou cestou do vesmíru.

Ďalším otcom myšlienok o mimozemskom živote je aj vedúci Vojenského výboru NATO lord admirál Hill-Norton, ktorý tvrdí, že „v našej atmosfére sa nachádzajú veci, ktoré sú technicky niekoľko rokov dopredu pred všetkým, čo dnes staviame, a neexistuje spôsob, akým by sme im mohli zabrániť zísť dole.“

Podobné tvrdenia, ktoré sa z času na čas vyskytnú v titulkoch novín, sú živnou pôdou konšpirátorov, ktorí ich radi prijímajú ako zbraň proti tomu, čo oficiálne poznáme a máme to overené. Napriek tomu však neexistuje odpoveď na otázku, prečo je podobných tvrdení až toľko, a prečo vždy prídu od ľudí, ktorí sa v danom odbore vyznajú.

Zdroj: Info.sk, DP, metro.co.uk, ancient-code.com, YouTube, Wikipedia, Foto: Pixabay
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Táto záhradkárska činnosť priťahuje slimáky ako magnet

Táto záhradkárska činnosť priťahuje slimáky ako magnet

DNES - 8:28Zaujímavosti

Ak vám došla trpezlivosť s rozožratými rastlinami po slimákoch, vyhnite sa aktivite, ktorá je pre týchto škodcov lákadlom.

Pred 50 rokmi predstavil Ernő Rubik slávny hlavolam, Rubikovu kocku

Pred 50 rokmi predstavil Ernő Rubik slávny hlavolam, Rubikovu kocku

DNES - 5:45Zaujímavosti

Bola najpredávanejšou hračkou v dejinách ľudstva.

5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

5 spôsobov, ako zefektívniť klimatizáciu v aute. Záleží aj na parkovaní

VČERA - 20:15Zaujímavosti

Tu sú triky, vďaka ktorým budete mať v aute chladnejšie.

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

Púpavový med je bohatý na vitamíny, takto jednoducho si ho pripravíte aj doma

VČERA - 19:22Zaujímavosti

Každý si dokáže doma hravo a jednoducho pripraviť zdravú a chutnú pochúťku z bežne dostupných púpav.