Toto je čas, kedy je čokoláda pre telo najviac prospešná

Pozitívne účinky čokolády dokážete najlepšie vyťažiť, keď ju budete jesť počas správnej doby.
Aj keď je čokoláda pre mnohých hriechom, výživoví odborníci nám túto pochúťku nezakazujú, ak ide o kvalitnú horkú čokoládu s vysokým podielom kakaa. Jej konzumácia hneď zrána v niektorých ľuďoch vyvoláva pocit hanby, no vedci nedávno zistili, že práve v ranných hodinách je čokoláda najlepšia.
Po čokoláde podáte cez deň lepšie výkony
Potravinová expertka Liz Moskow pre Food Business povedala, že konzumácia horkej čokolády je spojená s lepšou pamäťou a sústredením, keď sa konzumuje v skorých ranných hodinách.
Povedala:
"Štúdia, ktorá nedávno vyšla zo Syracuse University, opätovne uvádza prínosy tmavej čokolády, konkrétne pre kognitívnu funkciu - abstraktné uvažovanie, pamäť, sústredenie. Podľa nej vás konzumácia čokolády lepšie pripraví na váš pracovný deň, takže kedy je lepší čas začleniť tmavú čokoládu do vášho jedla, než počas raňajok?"
Čokoláda na raňajky podporuje aj chudnutie
Štúdia z univerzity v Tel Avive tiež naznačuje, že tento dezert na raňajky podporuje chudnutie. Vo výskume bolo takmer 200 obéznym dospelým ľuďom bez cukrovky náhodne priradená jedna z dvoch diét, pričom mali rovnaký počet kalórií, ale líšili sa len v zložení raňajok.
Zatiaľ čo obidve skupiny schudli v priemere 15 kg na osobu behom štyroch mesiacov, tým, ktorí jedli raňajky so 600 kalóriami, ktoré obsahovali malú sladkosť, sa kilogramy nevrátili. Takýto začiatok dňa pomohol účastníkom štúdie odolávať stravovaniu nad rámec kalórií po celý zvyšok dňa.
Moskowová dodáva:
"S kombináciou týchto dvoch štúdií a obľúbenosti dezertov na raňajky predpokladáme, že raňajky môžu začať čokoládovým koláčom alebo v reštaurácii s veľkým menu s dezertami."
Preto sa už viac nemusíte cítiť previnilo, keď si na raňajky dáte kúsky horkej čokolády v ovsenej kaši či čokoládový dezert z predchádzajúceho dňa.

Pozor na alkohol v teplom počasí. Jeho účinok je iný ako v zime
Vyššie teploty a dlhšie dni ovplyvňujú aj spôsob, akým telo spracúva skonzumovaný alkohol.

Farmaceutka varuje: Tento bežný liek môže zvyšovať riziko demencie
Bežný liek na alergiu môže zvyšovať riziko vážneho ochorenia.

Štúdia šokovala: Takto reálne vplýva kanabis na rakovinu
Výskumníci sa pozreli na účinky marihuany na rozvoj rakoviny hrubého čreva.

Priznanie lekára: Pri tomto vitamíne som sa mýlil, odhalili to krvné testy
Napriek zdravej strave mal lekár vážny deficit a vyzval ostatných, aby si nechali urobiť testy na hladinu tohto vitamínu.

Prečo vakcíny fungujú najlepšie pri aplikovaní do tej istej ruky?
Očkovanie a aplikovanie posilňujúcich dávok do tej istej ruky má svoje výhody.