• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 13.5.2024Meniny má Servác
20°Bratislava

FOTO: Polícia pátra po podozrivom mužovi a svedkovi lúpeže

  • 11:02 05.09.2017
  • Nitra
FOTO: Polícia pátra po podozrivom mužovi a svedkovi lúpeže

Polícia žiada občanov o pomoc pri stotožnení svedka lúpeže a podozrivej osoby.

Nitrianska polícia pátra po mužovi podozrivom z lúpeže a tiež svedka, ktorý z miesta činu odišiel. 22. augusta krátko pred štvrtou hodinou popoludní došlo v Nitre na Nábreží Mládeže, len kúsok od známeho hotela, k lúpeži. Neznámy páchateľ pristúpil k 52-ročnej žene a snažil sa jej vytrhnúť z ruky kabelku, pričom ženu strhol na zem a ťahal ju. Potom ako ju kopol do ruky, žena kabelku pustila. Mala v nej osobné veci, kľúče, mobil, doklady a v peňaženke bankomatové karty a asi 70 eur.

Ešte pred príjazdom polície prišiel za ženou muž, ktorý bol pravdepodobne svedkom udalosti, podal jej kabelku a odišiel. Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po svedkovi trestného činu lúpeže, ktorého zachytili bezpečnostné kamery.

"Taktiež prosíme verejnosť o poskytnutie informácie k totožnosti podozrivej osoby, ktorej identikit bol za pomoci poškodenej vypracovaný," informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Podobnosť: 60 – 65%

Popis páchateľa: pohlavie muž rómskeho pôvodu, vo vek 25-30rokov, vysoký cca 170-175cm strednej postavy, rovné čierne vlasy na bok česané, tvár podlhovastá mierne zarastená aj s fúzami, zvláštne znamenia – ľavé oko trochu utekalo

Oblečenie: bledomodré ¾ riflové nohavice, kockovaná košeľa bielo modrej farby s krátkym rukávom, šlapky - crocsy.

"Vyšetrovateľ PZ vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestné činy lúpeže a neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty. V zmysle trestného zákona hrozí za tento trestný čin trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov," dodala Čuháková.

Zdroj: info.sk, KR PZ NR, Foto: KR PZ NR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ varuje pred počasím v noci

SHMÚ varuje pred počasím v noci

DNES - 12:08Domáce

V tejto časti Slovenska minulú noc klesla teplota na mínus 3,1 stupňa.

Obľúbený podnik na Dunaji zasiahol požiar

Obľúbený podnik na Dunaji zasiahol požiar

DNES - 9:28Domáce

V bratislavskom podniku na Dunaji vypukol požiar.

Na diaľnici D1 došlo k reťazovej nehode

Na diaľnici D1 došlo k reťazovej nehode

DNES - 8:59Domáce

Dopravu v Bratislave a okolí v pondelok ráno komplikujú kolóny. Hlásené sú aj nehody. Informuje o tom Zelená vlna RTVS a Stella centrum.