Tieto potraviny by ste nemali konzumovať, najviac devastujú našu Zem

Americká Rada pre ochranu prírodných zdrojov, NRCD vydala správu o potravinách, ktoré majú najväčší dopad na klimatické zmeny a životné prostredie. A zdá sa, že je to veľmi zlá správa pre všetkých milovníkov mäsa.
Podľa správy NRCD tieto potraviny vedú k uvoľňovaniu enormného množstva oxidu uhličitého na každý ich kilogram, ktorý konzumujeme. Štúdia sa zamerala na 197 potravín a ich kumulatívne znečisťovanie klímy od roku 2005-2015.
Toto je zoznam rizikových potravín:
- Hovädzie mäso
- Jahňacie mäso
- Maslo
- Kôrovce
- Syr
- Špargľa
- Bravčové mäso
- Teľacie mäso
- Kuracie mäso
- Morčacie mäso
Chov kráv v rámci mäsového a mliečneho priemyslu má na svedomí 65% emisií skleníkových plynov zo sektoru živočíšnej výroby. To znamená, že na 1 kilo hovädzieho je v prepočte 10 kíl rastlinných potravín, ktorými sa kravy kŕmia. Kravy v procese trávenia vytvoria metán, čo je skleníkový plyn 20-krát škodlivejší ako oxid uhličitý. Okrem tohto dôvodu je problémom aj hnoj, ktorý uvoľňuje oxid dusný a ten má 298-krát ničivejšie pôsobenie ako oxid uhličitý. Redukovanie konzumácie tohto druhu mäsa by mohlo významne znížiť produkciu škodlivých emisií. A to rovnako platí aj o ostatných potravinách na zozname.
Pre tieto dôvody aj PETA zastáva názor, že žiaden skutočný ochranca prírody nemôže jesť mäso.
Ak sa čudujete, prečo špargľa, tak v tomto prípade sa jedná o problém transportu a využitia dopravy pri preprave tejto potraviny. Toto je zoznam 10-tich potravín, ktorých konzumácia vedie k zvýšenej tvorbe sklenníkových plynov.

Farmaceutka varuje: Tento bežný liek môže zvyšovať riziko demencie
Bežný liek na alergiu môže zvyšovať riziko vážneho ochorenia.

Štúdia šokovala: Takto reálne vplýva kanabis na rakovinu
Výskumníci sa pozreli na účinky marihuany na rozvoj rakoviny hrubého čreva.

Priznanie lekára: Pri tomto vitamíne som sa mýlil, odhalili to krvné testy
Napriek zdravej strave mal lekár vážny deficit a vyzval ostatných, aby si nechali urobiť testy na hladinu tohto vitamínu.

Prečo vakcíny fungujú najlepšie pri aplikovaní do tej istej ruky?
Očkovanie a aplikovanie posilňujúcich dávok do tej istej ruky má svoje výhody.

Táto korenina môže ovplyvniť účinok liekov, varujú lekári
Podľa výskumu korenina, ktorá sa pridáva aj do nápojov, ovplyvňuje pôsobenie liekov v tele.