• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
16°Bratislava

Oľga je rýchla a svojrázna

  • 6:05 23.07.2017
  • Bratislava
Oľga je rýchla a svojrázna

Pôvod mena Oľga je severský. Je zaužívané hlavne v rusky hovoriacich a okolitých krajinách. Jeho nositeľky na Slovensku oslovujeme Olinka, Olina. Význam tohto ženského mena je "zdravá", "šťastná".

Oľgy, ktoré majú meniny 23. júla, sa vyznačujú tvrdou povahou. Reagujú rýchlo a svojrázne. Zodpovednosť im je samozrejmá, najlepšie sa cítia v povolaniach, v ktorých treba vynaložiť veľa úsilia a konať samostatne. Skalopevne pritom zastávajú svoj názor. Nositeľky tohto mena sú dosť nedôverčivé a len málokedy sa dajú presvedčiť o nezištnom priateľstve či láske. Ich život pripomína neustály zápas či už v rodine alebo v práci.

Oľgy ovplyvňuje planéta Merkúr. Ich šťastné farby sú červená, biela a zelená. Ochranné rastliny podbeľ, kôpor, levanduľa, kamene tigrie oko, topás a achát.

Oľgou bola aj bývalá prvá dáma samizdatu i Českej republiky, manželka Václava Havla až do svojej smrti v roku 1996 OLGA HAVLOVÁ (1933-1996). Ďalej slovenská prozaička, novinárka, scenáristka a dramaturgička OĽGA FELDEKOVÁ, analytička v Inštitúte pre verejné otázky, Žena roku 2006 v kategórii Médiá a komunikácia OĽGA GYÁRFÁŠOVÁ, zosnulá popredná slovenská choreografka a invenčná televízna režisérka OĽGA CHODÁKOVÁ (1920-1989), televízna a rozhlasová režisérka, rozhlasová redaktorka, dramatička, autorka textov piesní OĽGA JANÍKOVÁ, slovenská speváčka OĽGA SZABOVÁ, herečka OĽGA ŠALAGOVÁ, speváčka a moderátorka OĽGA ZÁBLACKÁ patrili a patria medzi ženy, ktoré majú meniny 23. júla.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: Pexels
Najnovšie v kategóriiViac článkov
​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

VČERA - 22:06Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

19:53 05.05.2024Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

19:32 05.05.2024Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.