• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
16°Bratislava

Diana je cieľavedomá

  • 6:17 01.07.2017
  • Bratislava
Diana je cieľavedomá

Ženské meno Diana má latinský pôvod a význam tohto mena je "božská". Nositeľky tohto na Slovensku málo rozšíreného mena oslovujeme aj Dianka.

Diany, ktoré oslavujú meniny 1. júla, sú silné a cieľavedomé osobnosti. Nikdy sa nevzdávajú. Najlepšie sa cítia v aréne každodenného života. „Nemusia“ pasívny oddych v podobe vylihovania. V partnerskom vzťahu sa naplno prejavia. Usilujú sa postarať aj o najdrobnejšie detaily. Ich cieľom je, aby všetci v okolí boli spokojní. Tieto ženy vedia byť aj nepríjemné, ak s nimi prídete do konfliktu. Dianky tak ľahko neprekvapíte a vo svete sa nestratia.

Ženy s týmto menom podliehajú chorobe ojedinele. Niekedy sa ale nevedia zastaviť a prekračujú rozumné hranice.

Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Šťastné farby Diany sú prírodná zelená, biela. Ochranné rastliny nechtík, materina dúška, kamene smaragd a zafír.

Podľa Historického kalendára sa 1. júla 1961 narodila DIANA, princezná z Walesu, rodným menom DIANA FRANCES SPENCEROVÁ. Bola prvou manželkou následníka britského trónu princa Charlesa. Zomrela pri autonehode 31. augusta 1997 v Paríži.

Princezná z Walesu DIANA patrí azda medzi najznámejšie nositeľky tohto mena. Popularitu si získala aj americká speváčka a herečka DIANA ERNESTINE EARLE ROSSOVÁ, v slovenskom prostredí je známa herečka DIANA MÓROVÁ.

Starí Rimania menom DIANA uctievali antickú bohyňu lovu, ktorú v starovekom Grécku poznali ako Artemis. Pôvodne bola DIANA uctievaná ako ochrankyňa celej prírody, ako bohyňa plodnosti a mesiaca. Antika ovplyvnila aj umenie a kult DIANY sa z loveckej oblasti presunul do oblasti umenia. Postava DIANY od antiky stelesňovala ideál ženskej krásy. Platilo to aj v ďalších obdobiach dejín. Výtvarné umenie o tom poskytuje dostatok dôkazov.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: Pexels
Najnovšie v kategóriiViac článkov
​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

VČERA - 22:06Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

19:53 05.05.2024Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

19:32 05.05.2024Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.