Konzumácia tohto druhu mäsa zvyšuje riziko úmrtia na týchto 8 ochorení

Možno zvážite, aký druh mäsa si doprajete.
Čím viac červeného mäsa budete jesť, tým väčšie je vaše riziko smrti na 1 z 8 ochorení, ako tvrdí nová štúdia.
Priebeh štúdie
Výskumníci študovali viac ako 536 000 mužov a žien vo veku 50- 71 rokov, sledovali ich stravu a zdravie v priemere 16 rokov. Zaznamenali príjem konzumovaného mäsa, spracovaného a nespracovaného červeného mäsa (hovädzie, jahňacie a bravčové) a bieleho mäsa (hydiny a rýb).
V porovnaní s jednou pätinou ľudí, ktorí jedli najmenej červené mäso, jedna pätina, ktorá ho jedla najviac, mala o 26 % vyššie riziko úmrtia z rôznych príčin. Vysoká spotreba červeného mäsa zvyšuje mieru úmrtia na rakovinu, srdcové choroby, respiračné choroby, mozgovú príhodu, cukrovku, infekcie, ochorenie obličiek a ochorenie pečene.
Dobré správy
Biele mäso, na druhej strane, môže byť pre vás dobré. Výskumníci zistili, že tí, ktorí jedli najvyšší podiel bieleho mäsa, mali o 25% znížené riziko úmrtia z rôznych príčin v porovnaní s tými, ktorí jedli najmenej bieleho mäsa.

Pozor na alkohol v teplom počasí. Jeho účinok je iný ako v zime
Vyššie teploty a dlhšie dni ovplyvňujú aj spôsob, akým telo spracúva skonzumovaný alkohol.

Farmaceutka varuje: Tento bežný liek môže zvyšovať riziko demencie
Bežný liek na alergiu môže zvyšovať riziko vážneho ochorenia.

Štúdia šokovala: Takto reálne vplýva kanabis na rakovinu
Výskumníci sa pozreli na účinky marihuany na rozvoj rakoviny hrubého čreva.

Priznanie lekára: Pri tomto vitamíne som sa mýlil, odhalili to krvné testy
Napriek zdravej strave mal lekár vážny deficit a vyzval ostatných, aby si nechali urobiť testy na hladinu tohto vitamínu.

Prečo vakcíny fungujú najlepšie pri aplikovaní do tej istej ruky?
Očkovanie a aplikovanie posilňujúcich dávok do tej istej ruky má svoje výhody.