• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
15°Bratislava

Experti sa vyjadrili: 6 hlavných znakov toho, že je čas zmeniť kariéru

  • 18:35 24.05.2017
  • Bratislava
Experti sa vyjadrili: 6 hlavných znakov toho, že je čas zmeniť kariéru

Experti sa vyjadrili, kedy by ste mali zmeniť svoju kariéru. Nachádzate svoje postoje vo všetkých opísaných bodoch?

Od puberty sme tlačení do toho, aby sme si našli svoje miesto vo svete a tak je to aj s výberom práce. Svoje povolanie si vyberáme mladí a až neskôr si uvedomíme, že sme si mohli zvoliť inak. Nie je preto žiadnym prekvapením, že ľudia v 20, 30 rokoch prežívajú krízu. Nikdy však nie je neskoro, pokiaľ máte snahu. Patríte aj vy medzi ľudí, ktorí by sa mali pohnúť zo súčasného zamestnania alebo nezapadáte podľa expertov medzi ľudí, ktorí svoju prácu nemajú radi?

Tu je 6 hlavných znakov toho, že by ste mali zmeniť svoju prácu.

1. Nudíte sa

Aj keď je pekné mať pokojné dni v práci, ak nebudete mať dostatočne veľa výziev v práci, začnete sa nudiť. Identifikujte preto oblasti, ktoré vás v práci motivujú a zaujímajú. Ak nič podobné vo svojej práci nenachádzate, je to znak toho, že je čas zmeniť pôsobisko.

2. Doma a v práci ste inou osobou

Ľudia, ktorí sú šťastní pri práci, majú tendenciu relaxovať v práci. Ak sa však v práci necítite úplne pohodlne, často sa správate inak doma a inak v práci. Dobrá práca vedie aj k spokojnejším vzťahom na pracovisku. A rovnako, ak sa nemusíte snažiť udržiavať si inú tvár v práci, ste spokojnejší a nie ste tak unavení.

3. Neradi hovoríte o svojej práci

Patríte medzi ľudí, ktorí sa radšej zhovárajú o práci iných ako o svojej? Možno sa len vyhýbate faktu, že vaša práca nie je taká úžasná, ako by mala byť. Ak svoju prácu má človek rád, spontánne o nej hovorí, pretože z neho srší radosť. Rovnako nemá problém prezentovať svoje miesto, firmu a značku.

4. Z práce odchádzate tak skoro, ako to ide

Je dôležité mať rovnováhu medzi pracovným časom a súkromným životom. Ak ste však prvý človek, ktorý sa snaží dostať, čo najskôr z kancelárie, nie je to dobré znamenie.

"Ľudia, ktorí stagnujú na svojej súčasnej pozícii, majú sklon k nízkemu prispievaniu k tímovým, skupinovým alebo firemným aktivitám, ako sú napríklad dni charitatívnych aktivít, spoločenské aktivity alebo interné stretnutia. Tiež majú tendenciu mať vyššiu mieru neprítomnosti a majú najmenšiu pravdepodobnosť, že budú tráviť viac času v práci, ako je absolútne nevyhnutné, " hovorí Joe Wiggins z Glassdoor.

5. Závidíte iným ľuďom ich prácu

Niekedy stačí len pár benefitov v práci iných ľudí a pocítite v sebe žiarlivosť? Aj toto je podľa odborníkov znak toho, že nie ste tam, kde by ste mali byť.

6. Každý deň zažívate obavy z práce

Je normálne, ak v nedeľu pocítite nepríjemné pocity z pondelkového návratu do práce. Ak však zlé pocity a depresia z práce sú vašim stálym pocitom, mali by ste si uvedomiť, že žiadna práca na svete zato nestojí. Ak sa cítite byť v rutine vstávania do práce, práce a spánku, potom by ste mali zvážiť, či nie je čas sa niekam pohnúť. Na Zemi máme obmedzený čas, prečo ho teda investovať do zamestnania, ktoré vás robí nešťastným?

Ak chcete zmeniť prácu je potrebné pracovať aj na svojich kvalitách, ktoré môžete ponúknuť potencionálnemu zamestnávateľovi. Čas, ktorý venujete vlastnému rozvoju sa vám vráti a často si otvoríte dvere do práce, ktorá je pre vás tá pravá.

Zdroj: info.sk, NJ, independent.co.uk Foto: shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

VČERA - 22:06Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

19:53 05.05.2024Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

19:32 05.05.2024Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.