Toto by sa stalo s vašim telom, keby ste jedli ľudské mäso

Takto vplýva konzumácia ľudského mäsa na zdravie.
Ak ste niekedy čítali knihu či sledovali film o prežití a prieskumníkoch, ktorí uviazli bez jedla, pravdepodobne ste sa stretli s témou kanibalizmu. Ale čo sa vlastne stane s vaším telom, keby ste zjedli ľudské mäso? Ukázalo sa, že by ste nemali jesť vašich kamarátov, pretože by vás to mohlo zabiť.
Podľa BBC, jeden z prvých zaznamenaných príkladov ľudského kanibalizmu sa stal pred 15 000 rokmi v Goughovej jaskyni, neďaleko Bristolu. Vedci hovoria, že naši predkovia rozlamovali kosti, aby z nich jedli špik.
Vedci našli vo Francúzsku dôkazy, že pred 100 000 rokmi sa jedli aj neandertálci. Ľudská krv bola v niektorých častiach Európy používaná ako liek až do 20. storočia.
Akú máme chuť?
Ľudské mäso určite patrí do kategórie červeného mäsa kvôli myoglobínu v našich svaloch. Priemerná osoba má asi 81 000 kalórií - s tým, že naše stehná majú asi 10 000 kalórií a naše srdce má približne 700 kalórií. Poznatky od vrahov a mŕtvych prieskumníkov hovoria, že ľudia chutia celkom dobre a sú často porovnávaní s bravčovým alebo teľacím mäsom. Ochutnávaci robot raz identifikoval ľudské mäso ako slaninu.
Prečo je nebezpečné jesť ľudí?
Je nebezpečné jesť ľudské mäso najmä kvôli priónom. Pred približne 50 rokmi bolo v Papue-Novej Guinei pre jednu skupinu ľudí, zvanú Fore, zvykom jesť ich milovaných, keď umreli. V dôsledku konzumácie ľudského mäsa sa u mnohých ľudí rozvinula choroba zvaná Koru alebo "smiešna choroba".
"Ochorenie" je spôsobené bielkovinami v ľudskom tele zvanými "prióny", ktoré sa nedajú zničiť teplom. Prióny zabíjajú nervové bunky v mozgu, takže mozog je plný dier ako špongia.

Plastickí chirurgovia prezradili, ktoré zákroky by nikdy nepodstúpili
Lekári uviedli, akým plastickým operáciám by sa sami vyhli.

Táto tabletka trojnásobne zvyšuje riziko mŕtvice u žien
Nová štúdia varuje, že tabletka môže strojnásobiť riziko špecifického typu mŕtvice u mladých žien.

Reďkovka je bohatá na vitamín C a tiež prírodným zdrojom antioxidantov
Reďkovka je bohatá na vitamín C a je tiež prírodným zdrojom antioxidantov.

Účinky kolagénu: Toto sa stalo ľuďom, ktorí jedli tyčinky s kolagénom
Vedci sa pozreli na vplyv tyčiniek s obsahom kolagénu na redukciu hmotnosti.

Kardiológ upozorňuje: 6 vecí, ktoré musíte urobiť predtým, ako vám začne zlyhávať srdce
Lekár odhalil 5 prekvapivých faktorov pre dlhší život.