• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 14.5.2024Meniny má Bonifác
Bratislava

Biopotravinou roka je bio hovädzie mäso z farmy Turová

  • 18:12 23.09.2016
  • Trenčín
Biopotravinou roka je bio hovädzie mäso z farmy Turová

Hovädzí dobytok chovajú na Farme Turová od roku 2006, pričom v roku 2008 s celou farmou vstúpili do systému ekologického poľnohospodárstva.

Biopotravinou roka 2016 je bio hovädzie mäso z Farmy Turová vo Zvolenskom okrese. Rozhodla o tom odborná porota, výsledky vyhlásili dnes na Bio jarmoku v Trenčíne. V spotrebiteľskom hlasovaní zvíťazila 100-percentná ovčia bio bryndza z Poľnohospodárskeho družstva Važec.

Ako TASR informoval Richard Medal z Centra environmentálnych aktivít Trenčín, bio hovädzie mäso z Farmy Turová vyrábajú výlučne zo slovenského ekologického chovu. Výnimočná kvalita mäsa súvisí nie len s pôvodom zvierat, ale aj s jeho spracovaním a najmä jeho vyzrievaním. Vyššiu kulinársku kvalitu bio mäsa potvrdzujú aj špičkoví kuchári v top reštauráciách.


Hovädzí dobytok chovajú na Farme Turová od roku 2006, pričom v roku 2008 s celou farmou vstúpili do systému ekologického poľnohospodárstva. V roku 2013 dokončili výstavbu špecializovaného bitúnku pre spracovanie dobytka výhradne zo slovenských ekologických fariem, ktorý je jediným certifikovaným bio bitúnkom na Slovensku.

O udelení ocenenia Slovenská biopotravina roka 2016 bio hovädziemu mäsu rozhodla porota zložená z odborníkov. Za bio mäso hlasoval aj jej člen Juraj Rizman, ktorý dlhodobo pôsobí v Greenpeace „Bio mäso je pre mňa stále ešte výnimočný a často nie ľahko dostupný tovar. Hlasom za bio hovädzie mäso hlasujem za rozširovanie sortimentu bioproduktov,“ skonštatoval Rizman.

„Porota tiež rozhodla o udelení čestného uznania všetkým ostatným nominovaným biopotravinám - BioKids chrumky s mrkvou, Pieniny bylinný čaj bio, Biomirabelkovica pravý ovocný destilát, Biomila špaldová múka graham a 100 % ovčia bio bryndza). V poradí 11. ročník súťaže Biopotravina roka zorganizovalo Centrum environmentálnych aktivít Trenčín v spolupráci s Vidieckou platformou.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Zrážka vlaku s kamiónom: Na miesto smeruje vrtuľník

Zrážka vlaku s kamiónom: Na miesto smeruje vrtuľník

VČERA - 17:51Domáce

Premávku vlakov prerušili, na miesto nehody smeruje vrtuľník.

Bombovú hrozbu na STU vyšetrujú ako terorizmus

Bombovú hrozbu na STU vyšetrujú ako terorizmus

VČERA - 17:33Domáce

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začal v prípade bombovej hrozby súvisiacej so Slovenskou technickou univerzitou trestné stíhanie za trestný čin obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku.

Polícia hľadá svedkov nehody, po zraneného cyklistu letel vrtuľník

Polícia hľadá svedkov nehody, po zraneného cyklistu letel vrtuľník

VČERA - 16:17Domáce

Pre nehodu celkom uzavreli cestu, polícia hľadá svedkov.

SHMÚ varuje pred počasím v noci

SHMÚ varuje pred počasím v noci

VČERA - 12:08Domáce

V tejto časti Slovenska minulú noc klesla teplota na mínus 3,1 stupňa.