• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
17°Bratislava

Na rakúskom zámku Schloss Hof sa slovenské deti môžu zabaviť aj poučiť

  • 10:08 03.08.2016
  • Bratislava/Schloss Hof
Na rakúskom zámku Schloss Hof sa slovenské deti môžu zabaviť aj poučiť

Denné popoludňajšie workshopy (vždy od 14. do 17. h) sa budú striedať s víkendovými podujatiami od 6. augusta do 4. septembra.

Veľkú prázdninovú zábavu aj pre slovenské deti na rakúskom zámku Schloss Hof, neďaleko Bratislavy, sľubujú organizátori počas tohto mesiaca. Denné popoludňajšie workshopy (vždy od 14. do 17. h) sa budú striedať s víkendovými podujatiami od 6. augusta do 4. septembra.

"Bude to mesiac plný aktivít, bohatá ponuka prázdninového vyžitia. Kreatívny umelecký i kultúrny program pre deti a k tomu bezkonkurenčné exteriérové aktivity v areáli zámku poskytnú rozsiahle barokové záhrady. Zámocký statok so svetom aj vzácnych zvierat a dva nové Zážitkové okruhy sa postarajú o dobrú zábavu na čerstvom vzduchu, kde možno preskúmať život služobníctva pomocou hravých stanovíšť," uviedla pre TASR zámocká sprievodkyňa Barbora Hromjáková z Bratislavy.

Z bezprostrednej blízkosti možno obdivovať biele oslíky, pohladiť a kŕmiť najmladšie prírastky z rodiny kozičiek a ovečiek. Po spoznávaní rozsiahlych zámockých exteriérov možno pobudnúť v relaxačnej zóne, ktorá vďaka jemnému piesku, osviežujúcim vodným atrakciám, pohodlným ležadlám a romantickým hojdacím sieťam navodí pocit letnej dovolenky.

V Detskom a rodinnom svete v obnovenej historickej budove Bäckenhof sú denne na programe tematické workshopy. Ich účastníci sa zahrajú na pekárov a z vláčneho cesta pripravia chrumkavé pečivo. Tých, ktorí sa radi hrajú s hlinou a semienkami, poteší sadenie do vlastnoručne zhotovených črepníkov. Pri výrobe papiera, figúrok z liateho cínu, tlače na látku a iných pokusov sa zahrajú na malých remeselníkov. Tvorba parochní a vejárov ich zavedie do obdobia Márie Terézie. Otvorené budú i dvere do detského barokového divadla, kde si na sebe vyskúšajú módne časti z barokového obdobia. V rámci workshopu Akadémia umenia pre deti sa možno priučiť s maliarmi rôznym výtvarným technikám.

Počas víkendov ožije detské divadlo rozprávkovými hrdinami v predstaveniach Popoluška, Medvedík Bernie, Zámocké strašidlá a iných. Poteší aj bábkové divadlo Lopta Hopta v slovenskom jazyku. Vivaldiho Štyri ročné obdobia bude koncert so zvukmi prírody, nevšedný bude aj program Mozart: Malá nočná hudba a Zázračná flauta. Tiež Žabiak Filip a tajomstvo vody aj iné literárne čítania spojené s hudbou alebo čarovaná zábava s kúzelníkom.

"Všetky podujatia, ktoré Veľká prázdninová zábava ponúka, možno absolvovať so zberným pasom. Na záver leta bude žrebovanie o skvelé ceny," dodala Barbora Hromjáková.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Oščadnici horí strecha hotela, zasahujú hasiči z Čadce a zo Žiliny

V Oščadnici horí strecha hotela, zasahujú hasiči z Čadce a zo Žiliny

DNES - 17:55Domáce

Strechu jedného z hotelov v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar.

Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

DNES - 15:11Domáce

Bratislavská polícia vyšetruje krádež na výstave v dome kultúry v bratislavskom Ružinove. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

DNES - 13:52Domáce

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov.

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

DNES - 13:10Domáce

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

DNES - 12:06Domáce

Polícia upozorňuje motoristickú verejnosť na dočasnú úplnú uzáveru cesty I/79 v okrese Trebišov v úseku Veľaty - Luhyňa - Čerhov, ku ktorej dôjde v nedeľu od 14.00 h.