• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Led Zeppelin pripravujú reedíciu záznamu The BBC Sessions

  • 19:25 02.08.2016
  • Bratislava
Led Zeppelin pripravujú reedíciu záznamu The BBC Sessions

Nová verzia albumu, ktorý pôvodne vyšiel v roku 1997, bude rozšírená o doposiaľ nevydané nahrávky a podobne ako predchádzajúce reedície bude zremastrovaná.

Skupina Led Zeppelin pripravuje reedíciu záznamu The BBC Sessions. Nová verzia albumu, ktorý pôvodne vyšiel v roku 1997, bude rozšírená o doposiaľ nevydané nahrávky a podobne ako predchádzajúce reedície bude zremastrovaná. The Complete BBC Sessions vychádza 16. septembra.

Počas posledných dvoch rokov vydala slávna rocková kapela znovu všetky štúdiové albumy. Teraz sa priaznivci legendy dočkajú aj dokonale technicky ošetreného a radom bonusov obohateného záznamu  z BBC. Pod názvom The Complete BBC Sessions sa objaví 3CD a 5LP verzia, zároveň vyjde aj zberateľský a limitovaný box 3CD/5LP.

Pôvodný záznam z natáčania pre britskú BBC v rokoch 1969 až 1971 bude doplnený o osem nevydaných nahrávok, z ktorých tri pochádzajú z kedysi stratenej session z roku 1969. Album bude dostupný na 3CD alebo piatich vinylových platniach, prípadne v boxe, kde k diskom pribudne aj možnosť stiahnuť si hi-res audio 96kHz/16bit a ešte aj 48-stránková knižka s fotografiami. Prvých 20 boxov bude očíslovaných. Na reedíciu ako v predošlých prípadoch dohliada gitarista Jimmy Page, ktorý nahrávku osobne zremastroval.

Najhodnotnejšie sa zrejme budú javiť tri nahrávky zo záznamu, ktorý bol dlho považovaný za stratený a v očiach fanúšikov získal až mýtický status. V apríli 1969 boli nahrané skladby I Can't Quit You Baby, You Shook Me a Sunshine Woman. Podľa slov gitaristu Jimmyho Pagea je nahrávka dôkazom toho, aká organická kapela bola Led Zeppelin: „Mohli sme zásadne meniť veci stále, ako sme ich hrali.“

Jeho kolega John Paul Jones v rozhovore pre Wall Of Sound kedysi vyhlásil: „Nahrávky vznikli v dobe, keď sme predovšetkým koncertovali. Oporným bodom pre nás boli vždy štúdiové albumy, na cestách sme ale skladby ďalej rozvíjali a v takej fáze sú piesne na  BBC Sessions zachytené.“

Kompilácia ponúkne celkom 33 songov, medzi nimi You Shook Me, I Can't Quit You Baby, Communication Breakdown, Dazed And Confused, Whole Lotta Love, You Shook Me, How Many More Times, Immigrant Song, Heartbreaker, Since I've Been Loving You, Black Dog, Stairway To Heaven, White Summer, What Is And What Should Never Be, či You Shook Me alebo Sunshine Woman.

TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Warner Music pre Českú a Slovenskú republiku Renáta Tomášová.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil herec Vladimír Brabec, známy ako legendárny major Zeman

Pred 90 rokmi sa narodil herec Vladimír Brabec, známy ako legendárny major Zeman

7:13 15.05.2024Kultúra

Mal veľa priaznivcov i protivníkov, bol vyzdvihovaný aj zatracovaný. Napriek tomu, že vytvoril desiatky skvelých divadelných, filmových, televíznych i rozhlasových postáv, navždy zostal majorom Zemanom.

Vo veku 65 rokov zomrela svetoznáma slovenská speváčka

Vo veku 65 rokov zomrela svetoznáma slovenská speváčka

19:26 14.05.2024Kultúra

Jej nádherný hlas zaznel na scénach v Zürichu, Paríži, Madride, Mníchove, Turíne či Ríme.

Tvorca filmovej ságy Hviezdne vojny George Lucas slávi 80. narodeniny

Tvorca filmovej ságy Hviezdne vojny George Lucas slávi 80. narodeniny

4:03 14.05.2024Kultúra

Svetoznámy americký režisér, scenárista a producent George Lucas, ktorý svojou ságou Hviezdne vojny výrazne ovplyvnil svetovú kinematografiu a žáner sci-fi, sa dnes dožíva 80 rokov.

Noc múzeí a galérií bude 18. mája, zapojí sa vyše 130 objektov

Noc múzeí a galérií bude 18. mája, zapojí sa vyše 130 objektov

12:49 13.05.2024Kultúra

Celoeurópske podujatie Noc múzeí a galérií sa uskutoční v sobotu 18. mája.

Tublatanka predstavuje pieseň Súboj víťazov k Majstrovstvám sveta v hokeji!

Tublatanka predstavuje pieseň Súboj víťazov k Majstrovstvám sveta v hokeji!

8:37 06.05.2024Kultúra

Skupina Tublatanka fandí hokeju! Rocková legenda pripravila novú pieseň Súboj víťazov pre Majstrovstvá sveta v hokeji 2024 v Českej republike pre fanúšikov slovenského hokeja.