• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 20.5.2024Meniny má Bernard
16°Bratislava

Trapisti odišli z ME síce len s jedným kovom, no tým najjagavejším

  • 14:03 09.07.2016
  • Lonato
Trapisti odišli z ME síce len s jedným kovom, no tým najjagavejším

Keďže oproti minulému roku nastal výrazný pokles v počte získaných medailí, reprezentačný tréner Branislav Slamka použil pri záverečnom hodnotení chválu aj kritiku.

Slovenskí trapisti odišli z majstrovstiev Európy v Lonate síce len s jedným cenným kovom, no tým najjagavejším. Keďže oproti minulému roku nastal výrazný pokles v počte získaných medailí, reprezentačný tréner Branislav Slamka použil pri záverečnom hodnotení chválu aj kritiku.

Najväčším, no zároveň najpríjemnejším prekvapím bola zlatá medaila Zuzany Rehák-Štefečekovej. Skúsená trapiska sa vrátila po materskej dovolenke vo veľkom štýle a za podpory svojich najbližších obhájila titul kontinentálnej šampiónky dominantným spôsobom. Z 105 terčov na pretekoch netrafila len jediný. "Ide o podstatný ústup, čo sa týka počtu získaných medailí, ale každý rok je iný. Samozrejme, buďme radi aspoň za to Zuzkine skvelé vystúpenie a zlatú medailu," otvoril hodnotenie tréner Slamka.

Pozitívne slová si vyslúžilo aj mužské trio v zložení Marián Kovačócy, Filip Praj a Michal Slamka. Bez účasti svetového šampióna Erika Vargu mali pred sebou náročný cieľ - obhajobu vlaňajšieho tímového prvenstva - a hoci sa v menej skúsenom zložení nepodarilo medailové ambície naplniť, kouč Slamka vyslovil s ich výkonmi spokojnosť. Na európskej scéne sa predstavilo aj nové juniorské trio v zložení Vladimír Nahálka, Martin Kováčik, Radovan Prstek. "Môžem povedať, že s chlapmi som spokojný. Dostali šancu mladí strelci, ktorí vlani ešte strieľali za juniorov a aj Michal aj Filip dokázali, že majú na to, aby sa porovnávali so staršími kolegami. Určite vedia streliť lepšie výsledky, ale ôsme miesto z tímovej súťaže je v tomto smere uspokojivé. Juniori boli na prvej veľkej súťaži a bolo vidno, že srdiečka im tĺkli trošku viac, ako bolo únosné. Niektorí sa s tým dokázali vyrovnať, iní nie. Ale sú to mladí chlapci, napríklad Prstek má pred sebou ešte štyri roky strieľania za juniorov a toto bola pre neho dobrá škola. Ani 18. miesto Martina Kováčika pri prvom štarte nebolo zlé," dodal reprezentačný tréner pre TASR.

Slamka mal v Lonate k dispozícii z dvojice trapistov - olympionikov len Kovačócyho. Erik Varga chýbal pre pracovné povinnosti a generálku na Rio absolvoval už na uplynulom podujatí Svetového pohára v Baku, kde po náročnom finálovom boji napokon obsadil striebornú pozíciu. Kovačócy skončil na záver súťažnej prípravy na Rio na 17. priečke, do účasti v k.o. rozstrele o semifinále mu však chýbali len dva presné výstrely. Slamka bol s jeho predolympijským výkonom spokojný. "Z môjho pohľadu áno. Boli tam ešte nejaké drobné chybičky, ktoré dúfam, dotrénujeme počas záverečnej prípravy. Forma však vyzerá byť dobrá, len potrebuje trošku doladiť."

Menšie sklamanie prišlo v piatkovej súťaži mix trapu, kde sa vkladali medailové nádeje do Rehák-Štefečekovej s Kovačócym. Čerstvej majsterke Európy však nevyšla prvá z dvoch položiek a napriek dobrému finišu to skúsenému slovenského páru nestačilo na finálovú účasť. "Čakal som, že postúpia. To, že sme skončili už v kvalifikácii, je pre mňa v tejto súťaži veľké sklamanie. Celé naše vystúpenie pokazila Zuzkina prvá položka, v ktorej dosiahla len dvadsať bodov a ťažko sa to doháňalo. Myslím si, že už bolo toho na ňu veľa. Po úspešnom súťažnom dni sme pre ňu zabezpečovali výrobu novej zbrane, večer sme ešte testovali. Bolo toho dosť a zrejme to fyzicky nezvládla," zakončil Slamka.

Necelý mesiac pred olympiádou už nemajú jeho zverenci na pláne žiadne súťažné podujatie. Ladiť formu budú na sústredení v Taliansku, ktoré by sa malo konať v termíne 14. - 24. júla. Dva dni pred jeho ukončením však skladajú slovenskí olympionici sľub do rúk prezidenta SR Andreja Kiska a jedným z nich má byť práve Varga. "Na pláne máme prípravu v Taliansku, ale dozvedel som sa, že Erik bude skladať sľub. Neviem, čo spravíme, do úvahy pripadá možnosť, že skrátime sústredenie. Erik má na programe odlet do Ria 27. júla, Kovačócy letí až 1. augusta. Neviem, či za Erika pôjde na sľub niekto iný, alebo sa budeme musieť vrátiť skôr," dodal pre TASR Slamka.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.