• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
19°Bratislava

Dráma na Dobšinská zima 2016: Bánoci skolaboval počas jazdy

  • 15:09 08.02.2016
  • BRATISLAVA
Dráma na Dobšinská zima 2016: Bánoci skolaboval počas jazdy

Viceprezident Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) je momentálne hospitalizovaný v košickom liečebnom ústave.

Počas sobotňajšej automobilovej súťaže Dobšinská zima 2016 skolaboval spolujazdec Igora Drotára a viceprezident Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) Vladimír Bánoci. Incident sa udial počas druhej rýchlostnej skúšky priamo v súťažnom vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX.

Drotár priviezol spolujazdca Bánociho do mesta Dobšiná, kde mu privolaní zdravotníci poskytli prvú pomoc. Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE ho následne prepravila priamo do Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Košiciach.

Prvotné podozrenie na infarkt myokardu sa u 60-ročného Bánociho nepotvrdilo, no diagnostikovali mu srdcovú arytmiu a vysoký tlak. Momentálne je hospitalizovaný v košickom liečebnom ústave, kde podstupuje ďalšie vyšetrenia a úkony. V dohľadnej dobe ho prepustia do domácej opatery s ďalším liečebným postupom.

"Po vyše 40 rokoch spoločného pretekania to bol pre mňa veľký šok. Našťastie je v dobrých rukách zdravotníkov Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Košiciach, je plne pri vedomý a čaká ho ďalšia liečba. Touto cestou chcem z celého srdca poďakovať skvelým zdravotníkom RZP na podujatí v Dobšinej, ako aj lekárom a celému zdravotnému personálu v Košiciach. Aj za samotného Vlada ďakujem všetkým, ktorí pomáhali pri jeho záchrane a ďakujeme aj za všetky úprimné priania a slová," cituje portál autosportfoto.sk slová Igora Drotára.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.