• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Čo darujú Viedenčania pod vianočný stromček

  • 16:44 30.11.2015
  • BRATISLAVA
Čo darujú Viedenčania pod vianočný stromček

Aké darčeky dostávajú Viedenčania na Vianoce? Na tému adventu v obchodoch a vianočných nákupov uskutočnila Viedenská hospodárska komora v susednej metropole prieskum. Podľa odhadov komory očakáva počas adventu viedenský maloobchod obrat v hodnote okolo 340 miliónov eur.

Deväť z desiatich Viedenčanov vo veku nad 15 rokov nakupuje vianočné darčeky - v priemere venujú Viedenčania osem darčekov svojím najbližším. Teda asi 10 miliónov vianočných darčekov si celkovo nájdu Viedenčania pod vianočným stromčekom. Za jeden darček minú naši susedia v priemere okolo 350 eur, čo je rovnako ako v ostatnom roku.

Vianočným darčekom čislo jeden je pre Viedenčanov ako po uplynulé roky kniha. Každý druhý Viedenčan daruje svojim najbližším aspoň jednu knižku pod vianočný stromček. Nasleduje spotrebná elektronika a tretím najobľúbenejším darčekom sú poukážky, a potom hračky, oblečenie a kozmetika. Obyvatelia susednej metropoly venujú pod stromček radi aj vstupenky na rôzne kultúrne podujatia, šperky či kožené výrobky.

Väčšina Viedenčanov si zaobstará darčeky v obchodoch na známych nákupných uliciach Viedne i v okolí svojho bydliska. Inšpiráciu, tipy a informácie o darčekoch získava 80 percent Viedenčanov priamo v predajni alebo pri prezeraní si výkladov. Osobné poradenstvo, blízkosť obchodu a široký sortiment sú obzvlášť dôležité pre obyvateľov susednej metropoly pri vianočných nákupoch. Viedenský maloobchod podľa Viedenskej hospodárskej komory v každom prípade prispieva k čaru Vianoc vo Viedni.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.